Oraș de pe malul Dunării, tot mai atractiv pentru investitori. Care sunt domeniile

0
Publicat:

Apar primele investiții din Parcul Industrial de la Galați. Sunt companii care vor să investească în transportul și depozitarea cerealelor și în construcții, iar o companie elvețiană va construi o fabrică de ulei.

Clădirea administrativă a Parcului Industrial Galați FOTO: C. Crângan
Clădirea administrativă a Parcului Industrial Galați FOTO: C. Crângan

Potrivit autorităților, unul dintre noii investitori cu care s-a semnat un contract ce vizează un teren de aproximativ 3,1 hectare este compania Brise Grains S.A. din Constanţa, care are în plan o investiţie ce presupune depozitarea şi transportul cerealelor.

Cel de-al doilea investitor este societatea Romsit Construct SRL cu care a fost semnat un contract ce vizează un teren de circa un hectar pentru o bază de producţie în domeniul construcţiilor.

„Orașul nostru este din ce în ce mai atractiv pentru investitori. O nouă veste bună este că s-au semnat primele contracte la Parcul Industrial. Mai mult, în prezent sunt negocieri avansate cu un al treilea investitor. Parcul Industrial de la Galați are numeroase avantaje pentru investitori pornind de la costurile reduse pentru teren, acces la utilități, facilități importante și poziționarea geografică”, a transmis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. 

Activitatea Parcului Industrial Galaţi a fost complet blocată mai mulți ani, deoarece pe rolul Justiţiei a existat un dosar civil, între o firmă ucraineană și Primăria Galați. Este vorba de un contract de închiriere a terenului, integral, către o firmă ucraineană cvasi-necunoscută, semnat de fostul director, fără încuviințarea Consiliului Local.

După cinci ani de procese în instanță, Primăria municipiului Galaţi a câştigat definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul prin care a cerut judecătorilor să constate nulitatea contractului prin care firma ucraineană și-a însușit terenul Parcul Industrial.

O companie din Elveția deschide o fabrică de ulei în Galați

O fabrică de ulei va fi construită în Zona Liberă Galați. Este vorba de investiție a unei companii din Elveția, de peste 20 de milioane de euro și va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat pe 6 februarie, contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

„Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani și mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă și va aduce plus valoare orașului nostru. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Contractul de concesiune cu compania elvețiană a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite