O companie din Elveția deschide o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați. Investiția va crea 200 de locuri de muncă

0
Publicat:

Avansează lucrările la fabrică de ulei care va fi construită în Zona Liberă Galați. Este vorba de investiție a unei companii din Elveția, de peste 20 de milioane de euro și va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă. 

Echipamente pentru fabrica de ulei FOTO: Zona Libera Galati
Echipamente pentru fabrica de ulei FOTO: Zona Libera Galati

Autoritățile au anunțat că firma elvețiană care face investiția pe un teren de 45.000 metri pătrați, concesionat în Zona Liberă, a adus a trei a tranșă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalațiilor de producere și rafinare a uleiului comestibil.

„Continuă livrările de echipamente și materiale pentru construcția fabricii de ulei din Zona Liberă Galați. A treia tranșă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalațiilor de producere și rafinare a uleiului comestibil a fost deja descărcată în depozitele aflate în regim de zona liberă. S-a ajuns, astfel, la un nivel de 70% din necesarul de materiale și componente pentru demararea primei faze de realizare a investiției”, a anunțat directorul Zonei Libere Galați, Cătălin Cojocaru.

În Zona Liberă sunt în acest moment nu mai puțin de 38 de contracte de concesiune și 11 de închiriere. Iar alte două concesiuni urmează să fie parafate în luna decembrie.

 „În Zona Liberă ar urma să fie ridicată și o fabrică pentru asamblarea de componente electronice. Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori și trebuie să continuăm în această linie”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Cea mai mare fabrică de baterii electrice din România se va construi la Galați

O altă investiție importantă de la Galați este cea făcută de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), care va construi aici cea mai mare fabrică de baterii pentru mașinile electrice din România, o investiție de 1,4 miliarde de euro, care va genera în final 8.000 de locuri de muncă.

Anunțul oficial a avut loc în iunie 2023, la Primăria din localitatea Ninove, din Belgia, eveniment la care au participat reprezentanți ai companiei ABEE și înalți oficiali: Alexander De Croo - prim-ministrul Belgiei; Joaquim Nunes de Almeida - directorul general din cadrul Comisiei Europene; Ștefan Radu Oprea - ministrul Economiei din România; Tania De Jonge - primarul localității Ninove; europarlamentarul Dan Nica din Galați; Ionuț Pucheanu - primarul municipiului Galați.

Este o investiție majoră, de 1.4 miliarde de euro, pentru realizarea căreia s-a muncit destul de mult în ultima perioadă și care necesită eforturi și mai mari pentru a fi implementată. Nu a fost ușor să aducem acest proiect la Galați pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe cereri, dar afirm cu satisfacție că, ajungând în acest punct al proiectului, orașul nostru și întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câștigat. Și prin această importantă investiție, Galațiul este pe harta economică a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poartă strategică în estul Uniunii Europene. Prin ridicarea fabricii de baterii pentru mașinile electrice vor fi create locuri de muncă pe care forța de lucru din zonă, bine pregătită, le aștepta cu interes”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite