Jumătate din orașul Galați, fără apă potabilă timp de 24 de ore. În cartiere vor fi aduse cisterne

0
Publicat:

Jumătate din orașul Galați va rămâne fără apă potabilă timp de 24 de ore Locuitorii sunt sfătuiți să-și facă din timp rezerve de apă. Mai multe cisterne vor fi amplasate în diferite zone, iar în situații speciale se poate solicita cisterna mobilă.

Apă oprită în orașul Galați FOTO: Apă Canal
Apă oprită în orașul Galați FOTO: Apă Canal

Mai multe cartiere ale orașului Galați vor rămâne miercuri, 28 februarie 2024, fără apă. De vină este o lucrare de modernizare de la uzina de apă a orașului.

„Stația de tratare și pompare Uzina de Apă este un obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați, prin prisma arealului mare de consumatori deserviți, motiv pentru care am prevăzut în acest an lucrări fără precedent de la punerea în funcțiune a stației (aprox.30 de ani). Vom interveni pentru înlocuirea unor elemente critice din incinta stației, cu grad mare de uzură, respectiv noduri hidraulice, vane, conducte, toate de mari dimensiuni”, au anunțat reprezentanții societății Apă Canal. 

Restricțiile se vor aplica de miercuri, la ora 8.00, timp de 24 de ore.

„Oprirea Stației de tratare si pompare Uzina de Apă va conduce la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din următoarele cartiere, cu străzile adiacente: MICRO 16, MICRO 17, MICRO 18, MICRO 19, MICRO 20, MICRO 21, D. Cantemir, Siderurgiștilor Vest (tronson: Inel Rocada - str. Gh. Doja). De asemenea, în același interval orar vom furniza apă potabilă cu presiune redusă în următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Țiglina 1, Țiglina 2, Mazepa 1 (inclusiv blocurile de pe str. Prelungirea Traian: W1, W2, W3, C3, C4, C5, C6, W11, W12, K, 20 ap., Pescaruș și Școala Gimnaziala 26), Mazepa 2 (inclusiv blocurile BR1, BR2, BR3, BR4, BR5, A1, A2, A3), precum și pe str. Unirii, str. Războieni, str. Lozoveni, bdul. G. Coșbuc tronson str. M. Kogălniceanu – str. Al. Măcelaru”, au transmis reprezentanții Apă Canal.

Cisterne cu apă în mai multe zone 

Mai multe cisterne cu apă vor fi amplasate în diferite puncte ale orașului. Acestea vor asigura apă gălățenilor afectați de lucrare.

„Rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei. Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile. Mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp”, a mai transmis compania de apă. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite