Inspectorul „Cattani de la ANPC“ şi-a supărat şeful de la Bucureşti: „A solicitat note explicative colegilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Sorin Susanu, Facebook
Sursa: Sorin Susanu, Facebook

Valul de controale desfăşurate la Galaţi de comisarul-şef Sorin Susanu, detaşat de o săptămână la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, a stârnit anumite nemulţumiri în rândul şefilor de la Bucureşti.

Inspectorul „Cattani de la ANPC”, proaspăt detaşat la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, a făcut mai multe controale neaşteptate, printre care amintim de bucătăria unui mare hotel de pe Faleza Dunării, dar şi mai multe magazine din Piaţa Centrală, care comercializează carne şi peşte. Controalele s-au soldat cu amenzi uriaşe şi sancţiuni dure pentru agenţii economici. 

După ce rezultatele controalelor au fost făcute publice, iar imaginile au apărut în presă, comisarul Sorin Susanu spune că preşedintele ANPC a cerut note explicative, „încercând să-i sperie şi intimideze” pe inspectorii care au participat la aceste acţiuni. 

„Dl. Presedinte ANPC, Horia Constantinescu, a solicitat note explicative colegilor care au participat la acţiunile prezentate de către mine, încercând să-i sperie şi intimideze. 

Este extrem de supărat că au ajuns imaginile problemelor descoperite în presă şi doreşte ca acest lucru să nu se mai întâmple. 

Înţelegând că ocupă o funcţie politică, nu vreau să cred că este o ingerinţă a politicului în actul de control sau că există interese personale de altă natură. Consider că activitatea CRPC Galaţi trebuie să fie una transparentă şi aşa va fi cât timp voi coordona eu această regiune”, a anunţat Sorin Susanu. 

Supranumit comisarul „Cattani de la ANPC”, Sorin Susanu a fost detaşat, începând cu 11 aprilie, de la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov la instituţia similară de la Galaţi, care acoperă Delta şi Litoralul. În acelaşi timp, directorul interimar de la Galaţi a fost detaşat la Braşov. 

  

Despre detaşarea sa la Galaţi, Sorin Susanu spune că este o „răzbunare de natură personală”. În plus, decizia nu este justificată, în condiţiile în care comisariatele ANPC au probleme majore cu bugetul, au restanţe la achitarea facturilor la electricitate şi primesc notificări de debranşare.

„Nu mi s-a comunicat în niciun fel motivul detăşării mele la Galaţi. Mi s-a transmis, pe scurt, că sunt detaşat la Regionala Galaţi. Nu are nicio motivare această chestiune, decât strict una personală, eu nefiind de acord cu mai multe demersuri ale domnului Horia Constantinescu, lucru care a deranjat. Mai mult, sunt surprins de această mutare, deoarece instituţia noastră nu are o situaţie financiară foarte bună. Este o risipă a banului public, să se realizeze astfel de cheltuieli, de peste 30.000 lei, fără nicio justificare.(...) Este o răzbunare de natură personală pentru că îndrăznesc să contest deciziile conducerii. Nu exclud şi faptul că ar putea fi o decizie politică”, spune Sorin Susanu, director detaşat la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi. 

Contactat telefonic la momentul afirmaţiilor lui Susanu legate de detaşare, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, nu a dorit să comenteze în niciun fel afirmaţiile lui Susanu privitor la rocada directorilor. 

Contactat din nou pentru recentele acuze aduse de Sorin Susanu, Horia Constantinescu nu a răspuns - încă - apelurilor şi mesajului transmis de reporterul „Adevărul“. Vom publica punctul său de vedere de îndată ce ne parveni. 

Comisarul Sorin Susanu va rămâne la Galaţi o perioadă de două luni, timp în care anunţă că face numeroase controale. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Controale după ce, în Bucureşti, au fost găsite la vânzare produse etichetate, fals, ca dezinfectant de mâini 

ANPC îi caută pe inspectorii şpăgari de la Protecţia Consumatorilor. Verificări la restaurantele cu specific asiatic

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite