„Cattani de la ANPC”, despre decizia detaşării forţate la Regionala Galaţi: „O răzbunare personală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Susanu, sursa: Arhivă Personală
Sorin Susanu, sursa: Arhivă Personală

Sorin Susanu, numit şi „Cattani de la ANPC”,susţine că detaşarea sa la Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor este o „răzbunare”, deoarece a îndrăznit să conteste deciziile conducerii. Şeful ANPC a refuzat să comenteze situaţia.

Sorin Susanu, numit şi „Cattani de la ANPC”, a fost detaşat de la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov la instituţia similară de la Galaţi, care acoperă Delta şi Litoralul. În acelaşi timp, directorul interimar de la Galaţi a fost detaşat la Braşov, începând cu luni, 11 aprilie. 

Pentru această rocadă bizară vor fi cheltuite sume importante de bani de la bugetul public. ANPC va achita peste 30.000 de lei pentru detaşarea lui Sorin Susanu şi a actualului şef de la Comisariatul Regional Galaţi, care ar urma să fie mutat la Braşov. 

Despre detaşarea sa la Galaţi, Sorin Susanu spune că este o „răzbunare de natură personală”. În plus, decizia nu este justificată, în condiţiile în care comisariatele ANPC au probleme majore cu bugetul, au restanţe la achitarea facturilor la electricitate şi primesc notificări de debranşare.

„Nu mi s-a comunicat în niciun fel motivul detăşării mele la Galaţi. Mi s-a transmis, pe scurt, că sunt detaşat la Regionala Galaţi. Nu are nicio motivare această chestiune, decât strict una personală, eu nefiind de acord cu mai multe demersuri ale domnului Horia Constantinescu, lucru care a deranjat. Mai mult, sunt surprins de această mutare, deoarece instituţia noastră nu are o situaţie financiară foarte bună. Este o risipă a banului public, să se realizeze astfel de cheltuieli, de peste 30.000 lei, fără nicio justificare.(...) Este o răzbunare de natură personală pentru că îndrăznesc să contest deciziile conducerii. Nu exclud şi faptul că ar putea fi o decizie politică”, spune Sorin Susanu, director detaşat la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi. 

De la Galaţi a fost detaşată o persoană de la Resurse Umane, care era numită director interimar la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi de aproximativ două luni.

Contactat telefonic, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, nu a dorit să ofere nicio explicaţie cu privire la rocada celor doi directori. 

„Nu comentez în niciun fel”, a spus şeful ANPC. 

Sorin Susanu este cunoscut pentru războaiele declarate restaurantelor şi teraselor din Timişoara şi Braşov. Potrivit presei locale, el s-a remarcat nu doar prin contrele cu fostul primar al Braşovului, George Scripcaru, ci şi cu fostul edil al Timişoarei. De asemenea, el este un aprig contestatar al deciziilor preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Controale după ce, în Bucureşti, au fost găsite la vânzare produse etichetate, fals, ca dezinfectant de mâini 

ANPC îi caută pe inspectorii şpăgari de la Protecţia Consumatorilor. Verificări la restaurantele cu specific asiatic

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite