Înghesuială fără precauţii la taxe şi impozite: „Dacă e să mor, mor şi cu mască şi fără mască” VIDEO

0
0

Coadă uriaşă la Direcţia pentru Taxe şi Impozite Galaţi încă de la primele ore ale dimineţii. Peste 200 de gălăţeni au venit, luni, cu noaptea în cap la ghişeele instituţiei pentru a-şi achita dările către stat, fără a respecta regulile de distanţare fizică stabilite în pandemie.

Primii care au ajuns la coadă sunt pensionarii. Ei spun că vor să scape de datorii şi nu le este teamă că se pot îmbolnăvi de coronavirus. Pentru a fi siguri că ajung la ghişee în prima zi, unii dintre ei au venit de la ora 5.00 dimineaţa şi au aşteptat trei ore până la începerea programului. 

„Am venit să scap de datorii. Dacă e să mor, mor şi cu  fără mască şi fără mască, şi la îngrămădeală. Am venit de la ora la 6 dimineaţa”, spune o pensionară.

„Am 500 de lei pensie şi nu îmi ajung banii.  Este aglomerat, dar ce să fac, trebuie să stau să îmi plătesc taxele şi impozitele. Nu îmi este teamă că mă îmbolnăvesc, am avut Covid, aşa că am scăpat!

„Noi am venit cu rugămintea către contribuabili să păstreze distanţa, am pus dezinfectant, avem aparat de năsurarea temperaturii la intrare. Facem tot posibilul să respectăm măsurile de siguranţă pentru contribuabilii noştri. (…)Taxele şi impozitele pentru anul 2021 au fost indexate cu procentul de 3,8 la sută, calculat pentru anul 2019. În ceea ce priveşte impozitul pentru mijoacele de transport, acesta creşte cu 50 la sută”, spune Daniel Stadoleanu, directorul Serviciul Public de Taxe şi Impozite Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi reaminteşte gălăţenilor că pot beneficia până pe 30 iunie de bonificaţia de 10% în cazul achitării integrale a taxelor locale.

Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, gălăţenii pot plăti on-line taxele şi impozitele, pe platforma ghişeul.ro. Aceştia pot intra în posesia ID-ul şi parolei alocate, prin intermediul poştei electronice, trimiţând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate şi ataşate.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Plata taxelor şi impozitelor locale, doar online

CMC a aprobat taxe locale noi şi taxe ajustate pentru anul 2021

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri