„Vom avea taxe mai mari şi mai mulţi şomeri“. Judeţul unde impozitul din 2021 se va majora cu până la 500%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Proprietarii de clădiri şi apartamente din Buzău vor plăti impozite mai mari, după indexarea cu rata inflaţiei stabilită în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal. De asemenea, cei care au clădiri în paragină se aleg cu o majorare cu 500%, începând din 2021.

Indexarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei, la nivelul oraşului Buzău, decisă prin votul majoritar al consilierilor PSD, a stârnit dispute. 

Aleşii din opoziţie, respectiv reprezentanţii Partidului Naţional Liberal şi cei din USR-PLUS, au votat împotrivă, cei din urmă venind şi cu un amendament care să împiedice majorarea. 

”În 2021 vom avea taxe mai mari cu peste 50% şi mai mulţi şomeri. Ne aşteaptă mărirea taxei de salubrizare şi o taxa mai mare la parcare. Am votat împotriva indexării taxelor şi impozitelor cu rata inflaţiei. Legea nu obliga indexarea cu rata inflaţiei”, a transmis Irinel Cîrstea, de la USR PLUS.

Proiectul privind majorarea taxelor şi impozitelor locale a fost aprobat cu 15 voturi pentru, 6 voturi împotrivă şi o abţinere.

”Pentru persoanele fizice care deţin clădiri pe care le utilizează rezidenţial, adică pentru locuit, Toma şi consilierii PSD au votat creşterea cotei de impozitare, adică majorarea cu 50% a impozitului. (...) o asemenea majorare în condiţiile economice actuale este cel puţin sfidătoare pentru locuitorii municipiului, mai ales că rata şomajului la Buzău este cea mai mare din ţară”, se arată în comunicatul trimis de PNL Buzău.

Primarul Constantin Toma asigură că această creştere este suportabilă, o asemenea măsură fiind luată şi în alte oraşe vecine, cum ar fi Galaţi şi Ploieşti, ”unde populaţia are aceleaşi venituri ca în Buzău”, conform edilului-şef.

”Impozitele vor creşte cu 50%, dar şi aici în funcţie de zone. Sunt zone centrale şi se impozitează şi în funcţie de acest aspect. Anul viitor riscăm să nu mai facem nicio investiţie şi pe exemplul dat de liberali sumele puse acolo nu sunt sume mari, practic, înseamnă zeci de lei pentru fiecare familie, în condiţiile în care politica privind taxele şi impozitele locale preluată în 2016 am dus-o până în 2020, pentru că nu am avut Consiliul Local de partea mea”, a declarat Constantin Toma pentru Şansa News.

În ultima şedinţă de consiliu, s-a mai decis ca în cazul proprietarilor unor imobile lăsate în paragină majorarea să fie cu 500%, începând din 2021. 

Procentul a fost stabilit cu scopul de a-i forţa pe proprietarii clădirilor degradate să investească în renovarea lor. Aceste imobile afectează aspectul peisajului urban şi pun în pericol celelalte clădiri din jur şi pietonii.

O comisie de specialitate constituită în cadrul Primăriei a început deja inventarierea clădirilor din municipiul Buzău aflate în paragină şi a stabilit pentru fiecare în parte un punctaj, pe baza căruia vor fi calculate impozitele.

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Tyson de la Buzău” a fost reţinut pentru deţinere ilegală de arme. A ascuns un pistol într-un cimitir VIDEO

Scandal la mall. Un tânăr recalcitrant a fost scos de poliţie din mâinile agenţilor de pază VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite