Imagini din dronă cu Drumul Expres Galați-Brăila. Nu sunt deloc utilaje pe șantier VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați par a fi în impas. Potrivit unei filmări cu drona prezentată de Asociația Pro Infrastructură, constructorul nu are niciun utilaj în zonă.

Șantierul Drumului Expres Brăila-Galați FOTO: Pro Infrastructura
Șantierul Drumului Expres Brăila-Galați FOTO: Pro Infrastructura

Din imaginile filmate cu drona, pe 17 septembrie 2022, se observă că Drumul Expres Brăila-Galați este realizat parțial. Dacă în prima parte a anului, constructorul a realizat fundația pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, utilajele lucrând chiar și pe timpul nopții, în prezent ritmul de lucru a încetinit. Cel mai probabil, din cauză că statul nu a reușit să finalizeze documentele privind mutarea rețelelor electrice de pe traseu și pentru defrișarea pădurii de pe malul Siretului. 

Problemele au fost prevăzute încă din primăvară de membrii Asociației Pro Infrastructură.

„Cu toată mobilizarea excelentă a celor de la UMB, deja este extrem de dificil ca obiectivul să fie gata în decembrie 2023. De ce? Pentru că statul... stă. Ministerul trebuie să facă exproprieri suplimentare aferente mutării rețelelor electrice care tronează în mijlocul drumului, iar procedurile de mediu (pădurile din zona Siretului) sunt departe de a fi rezolvate. Este simplu: puneți minim 18 luni de execuție din momentul în care autoritățile finalizează birocrația și eliberează terenul constructorului în sectorul neautorizat (roșu pe harta noastră) dinspre Galați, acolo unde trebuie făcută o structură-mamut mai lungă de 1,6 km care include viaducte peste complexul feroviar și digul de protecție, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m”, au transmis reprezentanții Pro Infrastructură.

Nu sunt utilaje pe Drumul Expres Brăila-Galați FOTO: Pro Infrastructura
Nu sunt utilaje pe Drumul Expres Brăila-Galați FOTO: Pro Infrastructura

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre.

Drumul Expres Brăila-Galaţi are o lungime de 10,7 km. Va avea două benzi de circulaţie, pe fiecare sens, 3 poduri, 2 viaducte şi un pasaj. Drumul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre şi se încheie la intersecţia cu DN2B, în zona Movileni. 

Contractul la Drumul Expres Galaţi-Brăila a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani. 

Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie 2021.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite