Pas important pentru Drumul Expres Transregio care va lega Galațiul de Autostrada Soarelui

0
Publicat:

Două asocieri de firme, în cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate a Drumului Expres TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Drajna-Călăraşi-Chiciu. Investiţia se ridică la 400 milioane de euro.

Drum Expres va avea o lungime de 150 de kilometri. Sursa: Sorin Grindeanu
Drum Expres va avea o lungime de 150 de kilometri. Sursa: Sorin Grindeanu

Proiectul privind Drumul Expres care leagă zona Galaţi-Brăila de Autostrada Soarelui este realizat de o alianţă administrativă a patru judeţe ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est şi Sud a ţării. 

„Este vorba de rută rapidă și sigură către Autostrada Soarelui. Este dorința multor șoferi din Galați, care trebuie să ajungă la București. Am pus bazele unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu președintele CJ Brăila, Chiriac Francisk-Iulian, președintele CJ Călărași, Iliuță Vasile, și președintele CJ Ialomița, Pavel Marian, pentru a implementa un amplu proiect de infrastructură în această regiune a țării, care să asigure o legătură rapidă cu autostrada, pe la Drajna, acolo unde se construiește deja și un pasaj cu patru benzi”, spune Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri. Mai mult, proiectul prevede și modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui și frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna-Chiciu (Călărași).

„După ce vor fi evaluate cele două oferte depuse, asocierea de firme care va câștiga licitația va trebui să realizeze studiul de fezabilitate și să configureze alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porțiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum, astfel încât traficul să fie scos din localități”, a adăugat Fotea.

După ce documentația va fi gata, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport. 

Drumul Expres Galaţi-Brăila, tot mai aproape de realitate

Veşti bune vin și de pe şantierul Drumului Expres Brăila-Galaţi. UMB, unul dintre cei mai importanţi antreprenori generali de pe proiectele majore de infrastructură rutieră din România, a anunţat că va termina lucrările la sfârşitul anului viitor, mai devreme decât este programat.

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite