Drumul Expres Galaţi-Brăila, tot mai aproape de realitate. Constructorul UMB susţine că va fi gata anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa:Pro Infrastructura
sursa:Pro Infrastructura

Veşti bune de pe şantierul Drumului Expres Brăila-Galaţi. UMB, unul dintre cei mai importanţi antreprenori generali de pe proiectele majore de infrastructură rutieră din România, a anunţat că va termina lucrările la sfârşitul anului viitor, mai devreme decât este programat.

Zilele trecute, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de lucru pe şantierul pasajului de la Drajna. Cu această, ministrul a ţinut să sublinieze că a primit promisiuni din partea constructorului UMB că Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi finalizat la sfârşitul anului 2022. 

„Drumul Expres Brăila-Galaţi, din discuţiile cu constructorul, va fi gata la sfârşitul anului viitor”, a spus Grindeanu. 

Potrivit lui, se lucrează în ritm alert la noul drum de mare viteză între cele două oraşe riverane Dunării, Galaţi şi Brăila.

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre.

Drumul Expres Brăila-Galaţi are o lungime de 10,7 km. Va avea două benzi de circulaţie, pe fiecare sens, 3 poduri, 2 viaducte şi un pasaj. Drumul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre şi se încheie la intersecţia cu DN2B, în zona Movileni.

Contractul la Drumul Expres Galaţi-Brăila a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani. 

Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie.

Vă recomandăm şi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite