Harta zonelor de agrement din România se îmbogățește cu un nou parc de aventură. Va fi inaugurat de Paști

0
0
Publicat:

Un parc de aventură spectaculos va fi inaugurat luna viitoare în Pădurea Gârboavele din Galați. Va avea 15 trasee, tiroliene spectaculoase, scări şi poduri interconectate între copaci, dar și o pistă de bob. 

Parcul de aventură este situat în Pădurea Gârboavele FOTO: CJ Galați
Parcul de aventură este situat în Pădurea Gârboavele FOTO: CJ Galați

Parcul de aventură se construieşte în pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de oraşul Galaţi. Zona de agrement va fi spectaculoasă şi se va întinde pe cel puţin opt hectare.

Parcul de aventură are 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. Turiștii vor putea încerca trasee precum „scara amiralului”, „fusurile suspendate” sau „podul tibetan”.

Locul de agrement este amenajat de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene de peste 1,6 milioane de lei. El va fi amenajat în Pădurea Gârboavele înainte de Paști și va avea o strategie de tarif surprinzătoare. 

„Parcul este gata. În luna martie, vor veni cei care au montat tirolienele și celelalte echipamente de distracție, să facă o nouă revizie și probe, astfel încât în prima decadă a lunii aprilie să îl deschidem pentru public. Știu că este foarte așteptat acest parc și va fi un loc care va atrage multă lume. Vor fi tarife cu 30% mai mici ca în alte parcuri similare din țară. Asta am cerut celor care se ocupă de stabilirea prețurilor de la parc, să găsească o soluție optimă, astfel încât să tarifele să fie pentru toate buzunarele”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Ca element de noutate, parcul de aventură din Gârboavele va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna. 

Parc de Aventură, în Delta Siretului 

Un parc de aventură spectaculos, din sudul Moldovei, este Zaga-Zaga, situat în Delta Siretului, la limita dintre județul Vrancea și Galați, în satele Doaga și Cosmești. Este un complex de agrement ce întinde pe o suprafață de 82 hectare.

Complexul Zaga Zaga
Complexul Zaga Zaga

Parcul de aventură are trasee în copaci și tiroliene, toate amplasate pe malurile canalelor și lacurilor din interiorul parcului de agrement.

„Zaga Zaga este o afacere de familie a cărei poveste a început în 2010, atunci când am pus bazele Fermei de păstrăvi și sturioni. Inaugurată în 2016, ferma este locul în care producem cu drag și responsabilitate păstrăvi, sturioni și caviar. (…) Au urmat ani de muncă, de provocări și de investiții pentru a crea ceea ce astăzi numim Zaga Zaga Sat – o oază de relaxare și reconectare, un tărâm pe care îl considerăm a fi binecuvântat. Acesta se află la întâlnirea dintre județele Vrancea și Galați și se întinde pe o suprafață de peste 82 de hectare”, se arată în prezentarea făcută pe site-ul Zaga Zaga.

Aventura Parc Zaga Zaga FOTO: Zaga Zaga/Facebook
Aventura Parc Zaga Zaga FOTO: Zaga Zaga/Facebook

Aventura Parc se află în pădurea din imediata apropiere a Recepției de la Zaga Zaga și însumează 770 m de trasee, împărțite în șase itinerarii de dificultate diferită.

Fiecare traseu are o tiroliană proprie. Copii, cu înălțimea între 110 și 155 cm, plătesc un tarif de 45 de lei, în timp ce pentru adulți, cu înălțimea de peste 155 cm, tariful este 65 de lei. Pentru copii cu înălțimea de peste 155 cm, se percepe tarif de adult. 

Tabără de vară pentru copii

Tot la Zaga Zaga se desfășoară tabăra de vară JOY. Este un concept unic de tabără de aventură, prin care copiii acumulează experiențe și amintiri inedite pentru tot restul vieții.

„Gândită ca o paletă variată de activități, în Tabăra JOY by Zaga Zaga, copiii se vor distra, își vor face prieteni noi, vor învăța să fie mai buni și mai încrezători. Totul sub îndrumarea și supravegherea permanentă a unui staff profesionist.  Se adresează copiilor între 7-15 ani și costă între 1990 -2090 de lei”, scrie pe site-ul Zaga Zaga. 

Parc de Aventură lângă Plaja Dunărea Galați 

Un parc de aventură construieşte și Primăria Galaţi pe locul unei foste Uzine de Apă. Locul de agrement va avea pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru, totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.

Fosta Uzină de Apă, construită în timpul regelui Carol I, se află pe strada Saturn nr. 42 din Galați şi a fost închisă în 2011, după 139 de ani de activitate. Potrivit istoricilor, a fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat.

Uzina se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite