Parc de aventură de 4 milioane de euro în Galaţi, pe locul unei Uzine de Apă construite în timpul Regelui Carol I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parc

Se lucrează la amenajarea parcului de aventură, de lângă turnul de televiziune şi aquapark-ul de la „Plaja Dunărea” din Galaţi. Locul de agrement va avea, printre altele, pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru.

„Noi imagini de la viitorul parc de aventură. Continuăm lucrările pentru amenajarea parcului de aventură din apropierea Plajei Dunărea. Parcul va avea pumptrack pentru sporturi cu role, traseu pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric, tobogan, amfiteatru, spaţii verzi amenajate, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi mobilier urban, camere video şi wi-fi.Vorbim de un proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro”, a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, pe pagina sa de Facebook.

Construită în anul 1873, în timpul Regelui Carol 1, Uzina de Apă se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii Uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă

Fosta Uzină de Apă a fost închisă, după 139 de ani, de activitate în anul 2011. A fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat. 

În prezent, din vechea uzină au rămas doar terenul şi câteva construcţii. Dezvoltarea oraşului şi creşterea numărului de locuitori au impus construirea unei a doua uzine, mai performante, iar după anul 2000, cerinţele UE au impus şi construirea unei staţii de decantare. 

Deoarece instalaţiile şi utilajele nu mai ţineau pasul cu tehnologia modernă, autorităţile au decis, în 2011, să abandoneze Uzina de apă şi să construiască una nouă. De atunci, obiectivul a intrat în conservare.

Vă recomandăm şi:

Imagini de la deschiderea celui mai nou şi spectaculos aquapark din România, situat pe malul Dunării VIDEO 

Parc de aventură spectaculos, în mijlocul unei păduri din Galaţi. Va fi după modelul celui din Braşov

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite