Un parc de aventură spectaculos, de 4 milioane de euro, se construieşte pe locul unei foste Uzine de Apă din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Primăria Galati
sursa: Primăria Galati

Un parc de aventură se construieşte la Galaţi pe locul unei foste Uzine de Apă. Locul de agrement va avea, printre altele, pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru.

Primăria municipiului Galaţi informează că, în prezent, se derulează lucrări pentru pregătirea terenului şi se demolează clădiri dezafectate pentru amenajarea parcului de aventură modern, la fosta Uzină de Apă. Totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.              

„Pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciţii fizice, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru. Sunt câteva dintre viitoarele amenajări de care se vor putea bucura gălăţenii în timpul liber la fosta Uzină de apă nr. 1 pe care o transformăm într-un parc de aventură modern.  

Parcul va avea şi alei amenajate, spaţii verzi, parcări, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi reţele wi-fi. În prezent se derulează lucrările pentru pregătirea terenului şi se demolează clădiri dezafectate”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

 Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 şi a fost închisă, după 139 de ani, de activitate în anul 2011. Potrivit istoricilor, a fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat. 

 Uzina de Apă se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii Uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite