Un nou parc de aventură se deschide în România chiar înainte de Paști. Strategie de tarife surprinzătoare
0Parcul de aventură se construieşte în pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de oraşul Galaţi. Zona de agrement va fi spectaculoasă şi se va întinde pe cel puţin opt hectare.

Parcul de aventură are 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. Turiștii vor putea încerca trasee precum „scara amiralului”, „fusurile suspendate” sau „podul Tibetan”.
Locul de agrement este amenajat de Consiliul Județean Galați cu fonduri europene de peste 1,6 milioane de lei. El va fi amenajat în Pădurea Gârboavele înainte de Paști.
„Parcul este gata. În luna martie, vor veni cei care au montat tirolienele și celelalte echipamente de distracție, să facă o nouă revizie și probe, astfel încât în prima decadă a lunii aprilie să îl deschidem pentru public. Știu că este foarte așteptat acest parc și va fi un loc care va atrage multă lume. Vor fi tarife cu 30% mai mici ca în alte parcuri similare din țară. Asta am cerut celor care se ocupă de stabilirea prețurilor de la parc, să găsească o soluție optimă, astfel încât să tarifele să fie pentru toate buzunarele”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați, la Pro Lider FM.
Ca element de noutate, parcul de aventură din Gârboavele va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna.
Parc de Aventură lângă Plaja Dunărea Galați
Un al doilea parc de aventură construieşte Primăria Galaţi pe locul unei foste Uzine de Apă. Locul de agrement va avea pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru, totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.

Fosta Uzină de Apă, construită în timpul regelui Carol I, se află pe strada Saturn nr. 42 din Galați şi a fost închisă în 2011, după 139 de ani de activitate. Potrivit istoricilor, a fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat.
Uzina se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă.