Fraudă la BAC. Un elev din Galaţi a fost eliminat din examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elev din Galaţi, eliminat de la Bac , sursa: Arhivă
Un elev din Galaţi, eliminat de la Bac , sursa: Arhivă

Un elev din Galaţi a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă la Bacalaureat. Potrivit regulamentului, el nu va mai putea participa la următoarele două sesiuni de Bacaluareat. 2082 de absolvenţi de liceu au susţinut, marţi, 29 iunie, examenul la matematică, în timp ce 901 au susţinut la Istorie.

„Proba s-a desfăşurat în 24 de centre de examen din judeţul Galaţi. Au fost absenţi 109 candidaţi. S-a înregistrat un candidat eliminat pentru tentativă de fraudă”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. 

Miercuri, 30 iunie, urmează proba la alegere a profilului şi a specializării, iar joi, 1 iulie Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. 

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. 

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia, ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalareasusţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 28 iunie - 1 iulie, între orele 8:00 - 16:00. Linia TELVERDE pentru judeţul Galaţi: 0800816236. 

Vă recomandăm şi: 

Bac 2021. Care este programa pentru Limba şi literatura română

Studiu: 66,1% dintre tineri consideră că educaţia din România nu te pregăteşte pentru viaţa reală, 40% ar părăsi ţara

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite