Bac 2021. Care este programa pentru Limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programa de Bac 2021 la Limba şi literatura română are mici modificări
Programa de Bac 2021 la Limba şi literatura română are mici modificări

Programa de Bac 2021 la Limba şi literatura română a fost aprobată prin Ordinul 3.237/2021. Anumiţi autori au fost scoşi, dar, în esenţă, diferenţele sunt mici faţă de programa de anul trecut.

Dacă anul trecut, din programa de Bac a absolvenţilor ultimei clase de liceu a fost eliminată întrega materie a semestrului al doilea din clasa a XII-a, anul acesta cantitatea de materie exclusă este mai mică. 

Astfel, din programa de examen la Limba şi literatura română, la profilul real/tehnologic, comparativ cu anul trecut, au fost eliminaţi doi autori, Eugen Lovinescu şi Titu Maiorescu.  

Reamintim că proba orală de competenţe de comunicare în Limba română va fi echivalată în acest an, în timp ce proba scrisă trebuie susţină de toţi candidaţii. 

Examenul va evalua în ce măsură elevii ştiu să utillizeze corect şi adecvat limba română, înţeleg şi ştiu interpreteze texte literare şi nonliterare din punct de vedere al tematicii, stilisticii şi structurii, ştiu să pună textele studiate în context şi să le raporteze la alte epoci şi curente literare şi îşi pot argumenta în scris opiniile.  

Programa pentru Bacalaureat 2021 la toate materiile - Se poate descarca de aici

Programa la Limba română - profilul real

image image image image image

Programa la Limba română - profilul umanist

image image image image image
Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri