FOTO O olimpică pictează tricouri şi tenişi: transformă hainele şi accesoriile în adevărate capodopere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Constantin Foto: Valentin Trufaşu
Adina Constantin Foto: Valentin Trufaşu

Adina Constantin (18 ani) este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Costache Negri“ din Galaţi şi a participat până acum la mai multe olimpiade de Română, însă s-a remarcat mai ales prin premiile câştigate la concursurile de creaţie literară. Adina este şi o pictoriţă foarte talentată şi are de gând ca după absolvirea facultăţii să îşi deschidă un atelier de pictură, pentru a face ceea ce o pasionează de mic copil.

Adina Constantin (18 ani) este o adolescentă polivalentă, obţinând locul I la olimpiada naţională de Educaţie Tehnologică în clasa a VII-a, după ce cu un an în urmă câştigase experienţă la aceeaşi competiţie. 

Pe lângă proba teoretică, elevii calificaţi la această olimpiadă trebuiau să confecţioneze diverse obiecte din materialele pe care le aveau la dispoziţie, iar Adina a excelat la acest capitol, realizând un avion din materiale reciclabile şi un ornament cu tematică de Paşti. 

Adolescenta a participat în clasa a VIII-a la patru olimpiade, fiind vorba de Română, Biologie, Religie şi Educaţie Tehnologică, dar dincolo de pasiunea ei pentru aceste materii, ea este şi o pictoriţă foarte talentată. Tânăra îşi aminteşte că desena încă de la grădiniţă, iar talentul său a fost răsplătit cu mai multe premii în gimnaziu, punctând inclusiv la un concurs naţional de grafică. 

Adina este pasionată şi de creaţie literară, participând începând cu clasa a IX-a la un concurs cu acest specific organizat la Brăila, pe secţiunea de critică literară. Eleva care învaţă la Colegiul Naţional ”Costache Negri” din Galaţi a ales să şi ilustreze poeziile pe care a ales să le interpreteze, ţinând cont că este foarte talentată şi la desen. În clasa a IX- a obţinut premiul întâi la concursul de creaţie literară, iar în următorii doi ani şi-a adjudecat premiul al treilea.

Voia să devină medic, dar a ales pictura

În paralel, începând cu clasa a IX-a, a participat timp de trei ani la toate olimpiadele de Română, fără să obţină un loc pe podium, însă emoţiile au jucat un rol important în ceea ce s-a întâmplat. 

”Mi-a părut rău cel mai mult de olimpiada de anul trecut la care am participat, pentru că am greşit fără să îmi dau seama. Erau nişte lucruri pe care le ştiam, le notasem pe foaie, dar am ales să nu le scriu pentru că aşa am simţit eu atunci. Dacă le scriam , ar fi fost bine”, ne explică Adina. 

adina 3

O demonstraţie a talentului Adinei FOTO Adina Constantin

Tânăra s-a implicat în clasa a XI-a şi într-un proiect de voluntariat, denumit sugestiv YouthBank (Banca Tinerilor). Acesta presupune strângerea de fonduri prin organizarea unor  show-uri de talente şi spectacole de Crăciun, dar şi a altor activităţi, iar banii sunt folosiţi ulterior pentru realizarea unor proiecte cu impact în comunitatea locală. 

După absolvirea liceului, adolescenta va urma Facultatea de Design şi Arte din Cluj, pentru a-şi urma pasiunea pentru pictură şi desen. Îşi aminteşte amuzată acum că, după terminarea gimnaziului, ar fi dorit să devină medic,  fiind dintotdeuna atrasă de Biologie şi Chimie, acesta fiind şi motivul pentru care a ales profilul Ştiinţele Naturii la liceu, dar în clasa a IX-a s-a răzgândit, deoarece pasiunea pentru Arte este prea mare şi nu poate rămâne în plan secund.

Va crea logouri pentru a câştiga bani la facultate

Pictoriţei i-a plăcut întotdeuna să facă portrete, fiind fascinată de chipurile oamenilor. ”De regulă, povestea fiecăruia dintre noi se potriveşte cu expresia de pe chipul lor. Totul este geometrie , iar portretele nu sunt uşor de realizat. Este relativ uşor să faci câteva schiţe, dar pentru ca un portret să semene cu personajul, chiar e de muncă, pentru că el trebuie să transmită emoţia acelei persoane”, ne povesteşte Adina ce se află în spatele fiecărui portret. 

Olimpica îşi va deschide un atelier de pictură, la care visează de mult, dar se va concentra şi pe partea de amenajări interioare, ce presupune foarte mult simţ estetic. Deşi mulţi artişti nu stau prea bine la capitolul organizare, nimic nu este lăsat la voia întâmplării pentru tânăra din Galaţi. 

adina 6

Un tricou pictat de olimpica din Galaţi FOTO Adina Constantin

Pentru a câştiga bani pe perioada facultăţii, ea a decis să facă logouri pentru persoane fizice sau firme cu ajutorul unei tablete cu funcţii grafice. Pe lista de talente a Adinei se numără şi pictarea de tricouri si tenişi. Face acest lucru în general pentru prietenii apropiaţi sau atunci când vrea să facă cadouri mai speciale.

Totul a pornit de la o pereche veche de tenişi cu valoare sentimentală la care nu voia să renunţe, deşi erau uzaţi. De acolo i-a venit ideea, iar împreună cu un prieten a pus bazele unei mici afaceri cu tenisi pictaţi. Profitul nu a fost extraordinar, însa satisfacţia ca oamenii să aprecieze şi să poarte ceva făcut de ea a fost enormă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite