Fostul administrator al unei asociaţii de proprietari nu va face închisoare, deşi incompetenţa sa i-a costat pe proprietari zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarilor nu le-a venit să creadă când au văzut datoriile înregistrate de asociaţie Foto: arhivă Adevărul
Proprietarilor nu le-a venit să creadă când au văzut datoriile înregistrate de asociaţie Foto: arhivă Adevărul

Liliana Dobrescu a fost judecată pentru gestiune frauduloasă după ce a creat un talmeş balmeş la asociaţia de proprietari pe care o administra, prejudiciul fiind estimat la peste 50.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a trimis-o în judecată pe Liliana Dobrescu pentru gestiune frauduloasă în formă continuată, după ce anchetatorii au descoperit că, în perioada ianuarie 2006 - iunie 2009, a gestionat fraudulos banii asociaţiei.

Fostul administrator al asociaţiei de proprietari 335 din Galaţi a efectuat plăţi fără documente justificative, prin neînregistrarea a 124 de chitanţe în registrul de casă, nu a calculat şi încasat de la locatari penalităţile de întârziere, achitând cu întârziere şi utilităţile către furnizori.

După încheierea verificărilor, proprietarii şi-au pus mâinile în cap. Prejudiciul creat asociaţiei de proprietari se ridică la 50.794 de lei.

Audiată de procuror, Liliana Dobrescu a declarat că nu a sustras banii, însă a recunoscut că e posibil să fi administrat fraudulos patrimoniul asociaţiei. Pe 29 septembrie, Judecătoria Galaţi a condamnat-o la 10 luni de închisoare, dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni.

De amintit este că instanţa nu a pomenit nimic de prejudiciul creat asociaţiei de proprietari pe care a condus-o Liliana Dobrescu. Verdictul nu este definitiv, putând fi contestat la instanţa superioară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite