Eleve hărțuite și terorizate de un coleg de clasă obsedat. A amenințat că dă foc la școală dacă este exmatriculat

0
Publicat:

Un tânăr a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a hărțuit și amenințat cu moartea două colege de clasă de la o școală postliceală din Galați pentru că au refuzat să iasă cu el în oraș. Individul le-a amenințat și a fost la un pas să le ia la bătaie chiar în sala de clasă.

Tânărul de 24 de ani își hărțuia constant colegele FOTO arhivă Adevărul
Tânărul de 24 de ani își hărțuia constant colegele FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Galați l-a condamnat în 30 ianuarie 2024 la doi ani de închisoare cu executare pe un tânăr de 24 de ani pentru amenințare, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Decizia instanței nu este definitivă.

El a terorizat ani de zile două fete cu care era coleg de clasă cu ele la o școală postliceală din Galați, în anul III de studii. Anchetatorii spun că, de-a lungul celor trei ani de studii, tânărul le-a făcut avansuri mai multor colege de clasă, inclusiv celor două fete, pe care le-a hărțuit.

Pe 1 martie 2023, acesta i-a trimis un mesaj uneia dintre ele, prin care le invita pe amândouă la masă în oraş. Pentru că nu a primit niciun răspuns, individul i-a trimis colegei de clasă un mesaj cu vocea distorsionată de pe un cont fals, în care o ameninţa că o violează, că o taie cu cuţitul şi că o omoară.

„Boschetaro! Dacă mie îmi mai comentezi o dată, mă mai provoci tu pe mine virtual… O să vă omor pe stradă! Vă las într-o baltă de sânge. … o dată îmi mai comentezi, mă mai sfidezi în mediul virtual, îți bag una în gât. Eu mă duc la pușcărie, vă las într-o baltă de sânge în schimb pe stradă,… Și pe tine, pe fiu-tu, pe fiică-ta și pe bărbac-tu. Îi … un spray în ochi, îi bag un cuțit în fața ta! Mai îmi comentezi tu mie, mă mai sfidezi vreodată… Boschetaro! Sclavooooo! Sclavo, … Vă omor!”, este mesajul primit pe 1 martie de către una din fetele hărțuite de la tânărul de 24 de ani.

Scenă de neconceput chiar în sala de clasă

Pe 6 martie 2023 s-a consumat ultimul episod dintr-un lung șir de amenințări cu moartea, jigniri de nereprodus și hărțuiri. Individul a intrat în sala de clasă foarte agitat şi extrem de nervos. La acel moment, în clasă erau 12-13 colege.

Acesta a mers direct la banca în care se afla una dintre tinerele hărțuite și timp de câteva minute a înjurat-o şi a ameninţat-o că o bate şi că o omoară, lucru pe care l-a făcut și cu cealaltă victimă.

O parte din colegele de clasă au încercat să îl îndepărteze pe tânăr de colegele lor agresate, dar acesta s-a smucit și a lovit-o accidental pe una dintre fete în zona feței, aceasta dezechilibrându-se și căzând peste o bancă.

Individul a scos apoi din buzunarul gecii un spray iritant-lacrimogen, cu folosirea căruia a amenințat-o pe una dintre fetele hărțuite. „A folosit un spray iritant-lacrimogen, încercând să o agreseze pe aceasta, însă a fost oprit de intervenția altor colege de clasă și a cadrelor didactice”, au stabilit anchetatorii.

Între timp, în sala de clasă au intrat doi profesori, care au încercat să intervină pentru a-l linişti pe individ, dar acesta a continuat să le adreseze injurii și amenințări celor două fete, iar într-un final a plecat din sala de clasă.

Judecător: „Nu a înțeles gravitatea faptelor”

În noaptea de 6 spre 7 martie 2023, după ce părinţii săi au fost anunţaţi că ar putea fi exmatriculat, tânărul i-a trimis unei colege de clasă două mesaje audio, prin care îi spunea că are de gând fie să o taie cu cuţitul şi să o omoare pe una din fetele hărțuite, fie să o bată până când o bagă în spital.

Prin aceleaşi mesaje, a ameninţat că, în situaţia în care va fi exmatriculat, va da foc la ambele sedii ale unităţii de învăţământ unde învăța. La proces, a recunoscut toate acuzațiile și a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate.

Tânărul a fost supus unei expertize psihiatrice, medicii concluzionând că prezintă tendința de personalitate de tip mixt, dar cu discernământul păstrat.

„Pedeapsa închisorii (n.r. doi ani de închisoare) astfel aplicată inculpatului urmează a se executa în regim de detenție, în opinia instanței, acesta fiind unica modalitate în care inculpatul se poate reintegra în societate. Ceea ce întărește convingerea instanței, astfel cum anterior s-a arătat, este împrejurarea că inculpatul nu a înțeles gravitatea faptelor reținute în sarcina acestuia”, este concluzia instanței de judecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite