Bătrână bătută cu sălbăticie de doi adolescenți chiar în curtea casei sale. Veniseră la furat, dar au fost prinși VIDEO

0
Publicat:

O femeie de 73 de ani a ajuns la spital cu multiple traumatisme, bătută de doi băieți, de 13 și 15 ani, care au fost surprinși de ea pe când încercau să-i intre în casă. Ei au lovit-o bestial ca să își asigure scăparea.

Tinerii au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore FOTO captură video IPJ Brăila
Tinerii au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore FOTO captură video IPJ Brăila

În noaptea de 26 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost lovită de persoane necunoscute.

„Din primele cercetări s-a stabilit faptul că femeia ar fi observat în curtea locuinței sale două persoane necunoscute, iar la vederea acesteia, cei doi ar fi lovit-o, după care au fugit”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Femeia, în vârstă de 73 de ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma activităților specifice efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză, fiind vorba de doi tineri, de 13 și 15 ani, ambii din satul Corbu Nou.

„În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată”, au adăugat reprezentanții IPJ Brăila.

Polițiștii l-au reținut pe tânărul de 15 ani, din satul Corbu Nou. Ulterior, instanța a dispus față de acesta măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

A tâlhărit o femeie pe stradă și i-a furat apoi banii de pe card

Pe 21 decembrie 2023, un alt tânăr din Brăila a fost reținut pentru tâlhărie calificată. Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Brăila sprijiniți de polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmi, au efectuat percheziții la două imobile, în localitatea Chiscani.

„În urma activităților desfășurate, a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din satul Chiscani, bănuit că, în perioada 18.11.2023 - 16.12.2023, ar fi săvârșit două infracțiuni de tâlhărie calificată, o infracțiune de tentativă la tâlhărie calificată și o infracțiune de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În fapt, la data de 25 decembrie 2023, tânărul, folosind forța, i-ar fi sustras unei femei rucsacul de pe umăr, după care ar fi folosit un card bancar, efectuând tranzacții frauduloase în valoare de 300 de lei. În mod similar, la data de 18 noiembrie 2023, acesta i-ar fi sustras altei femei o poșetă de pe umăr”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. La 22 decembrie 2023, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile a bărbatului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite