Elev transformat în sac de box la Liceul de Artă Galați. Colegii doar au filmat agresiunea. ISJ: „Agresorul este un tip mai energic“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de clasa a 7-a de la Liceul de Artă din Galați a fost bătut de un coleg de clasă. Agresiunea s-a produs la școală, într-o pauză, chiar în sala de clasă, sub privirile celorlalți elevi care s-au mulțumit să filmeze incidentul. Poliția a deschis dosar penal.

Elev bătut cu pumnii de un coleg de clasă FOTO: Arhivă Adevărul
Elev bătut cu pumnii de un coleg de clasă FOTO: Arhivă Adevărul

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Galați, agresiunea a avut loc pe 14 martie, în pauză, chiar în sala de clasă. Un elev de clasa a 7-a a fost bătut cu sălbăticie de un coleg de clasă, sub privirile celorlalţi adolescenţi, care s-au limitat doar să filmeze întreaga scenă.

După ce imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, conducerea liceului a luat măsuri. O anchetă a început și conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

„Responsabilul comisiei de violență din cadrul școlii a mers și a vorbit cu elevii. A chemat părinții la discuții. În mod surprinzător, în fața părinților, ei s-au declarat prieteni. Agresorul este un tip mai energic, el a venit anul trecut prin transfer la această școală. În mod evident, noi nu tolerăm astfel de comportamente, violența în acest caz este evidentă. Părintele elevului agresor a acceptat ca acesta să intre într-un program de consiliere. Elevul va avea mustrare scrisă în catalog și, implicit, nota scăzută la purtare. Șocant este și faptul că niciunul dintre colegii nu a intervenit”, a declarat Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați. 

Poliția a deschis dosar penal. 

De asemenea, Poliția Galați a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul violent de la Liceul de Artă.

„S-a stabilit că la data de 14 martie 2023, la unitatea de învățământ respectivă, în timpul unei pauze dintre orele de curs a unor elevi, în sală de clasă unde se aflau mai mulți copii, un elev, cu vârsta de 14 ani, l-a agresat fizic pe un alt coleg de clasă, cu vârsta de 13 ani, ambii cu domiciliul în municipiul Galați”, a transmis IPJ Galați.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate de polițiști.

Două eleve, amenințate cu moartea de un coleg de clasă

Două eleve de la o Școală Postliceală din Galați au fost amenințate, săptămâna trecută, cu moartea de un coleg de clasă. Tânărul avea un spray lacrimogen asupra lui. Polițiștii l-au reținut pe agresor.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați au fost sesizați pe 6 martie, prin plângere scrisă de două persoane de sex feminin, cu vârstele de 21, respectiv 38 de ani, eleve în cadrul unei școli postliceale din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în timp ce se aflau în sala de clasă a unității de învățământ, au fost amenințate cu acte de violență și cu moartea de un coleg de clasă, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galați.

Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 23 de ani avea asupra sa un spray iritant lacrimogen, în timp ce le amenința pe cele două colege.

„Scandalul provocat de acesta a fost în prezența altor 13 colegi de clasă, iar prin comportamentul său s-a creat o puternică stare de temere și de indignare. Doar intervenția a două cadre didactice, precum și a colegilor de clasă, l-au determinat pe agresor să nu folosească sprayul iritant lacrimogen față de cea pe care o amenința cu moartea, femeia de 38 de ani, și să părăsească sala de clasă și unitatea de învățământ”, a transmis Poliția Galați.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice”. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite