Panică la o Școală Postliceală din Galați: două eleve au fost amenințate cu moartea de un coleg de clasă

0
0
Publicat:

Două eleve de la o Școală Postliceală din Galați au fost amenințate cu moartea de un coleg de clasă. Tânărul avea un spray lacrimogen asupra lui. Polițiștii l-au reținut pe agresor.

Polițiștii l-au reținut pe agresor FOTO: Arhivă, Adevărul
Polițiștii l-au reținut pe agresor FOTO: Arhivă, Adevărul

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați au fost sesizați pe 6 martie, prin plângere scrisă de două persoane de sex feminin, cu vârstele de 21, respectiv 38 de ani, eleve în cadrul unei școli postliceale din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în timp ce se aflau în sala de clasă a unității de învățământ, au fost amenințate cu acte de violență și cu moartea de un coleg de clasă, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galați.

Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 23 de ani avea asupra sa un spray iritant lacrimogen, în timp ce le amenința pe cele două colege.

„Scandalul provocat de acesta a fost în prezența altor 13 colegi de clasă, iar prin comportamentul său s-a creat o puternică stare de temere și de indignare. Doar intervenția a două cadre didactice, precum și a colegilor de clasă, l-au determinat pe agresor să nu folosească sprayul iritant lacrimogen față de cea pe care o amenința cu moartea, femeia de 38 de ani, și să părăsească sala de clasă și unitatea de învățământ”, a transmis Poliția Galați.

Agresorul s-a ales cu dosar penal

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice”. 

Polițiștii au continuat cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Luni, 13 martie 2023, a fost efectuată și o percheziție domiciliară la locuința tânărului de 23 de ani, de unde au fost identificate și ridicate obiecte pe care persoana bănuită le-ar fi folosit la comiterea infracțiunilor menționate anterior – telefon mobil, spray iritant lacrimogen.

„După administrarea probatoriului în cauză a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 23 de ani, urmând ca în cursul zilei de marți, 14 martie, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive”, a mai transmis IPJ Galați.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri