Elev agresat sexual de un coleg în toaleta unei școli din București. Părinții acuză mușamalizarea

0
Publicat:

Un elev de clasa a IV-a de la o școală din București a fost bătut și agresat sexual de un coleg de aceeași vârstă chiar în incinta unității de învățământ. Poliția cercetează acest eveniment.

Elevul agresat a fost mutat de la școală Foto: Arhivă
Elevul agresat a fost mutat de la școală Foto: Arhivă

Tatăl copilului susține că s-a încercat mușamalizarea celor întâmplate de conducerea școlii și a depus o plângere la poliție, care a deschis o anchetă. Acesta povestește că totul s-a întâmplat în toaleta școlii. Fiul său i-a cerut voie profesorului de istorie să meargă la toaletă, iar la câteva minute ar fi venit și elevul agresor.

„În timpul orei de istorie s-a cerut la toaletă. În momentul respectiv a ieșit și colegul lui după el. Băiatul a dat să iasă din toaletă, dar colegul lui l-a împins înapoi în toaletă, i-a băgât mâna în gat și l-a lovit în burtă cu picioarele. L-a obligat să stea pe vine, să-i pună mâna…”, a declarat tatăl copilului agresat pentru TVR.

Copilul agresat a refuzat să meargă la școală

Părintele a spus că fiul său a refuzat să mai meargă la școală și că directorul școlii nu a luat nicio măsură față de elevul agresor: „Nu a luat nicio măsură. A spus că ea nu poate să facă absolut nimic și că copiii trebuie să se înțeleagă”.

Mai mult decât atât, potrivit tatălui copilului agresat, profesorul de istorie a aflat imediat despre incident, dar nu a mers să verifice ce s-a întâmplat.

Poliția efectuează cercetări

Inspectoratul Școlar București face o anchetă în acest caz. „Încă de a doua zi, Inspectoratul a fost înştiinţat. Ulterior au fost convocaţi părinţii copiilor implicaţi. A fost convocat consiliul clasei, Consiliul de Administraţie şi s-a făcut recomandarea ca copiii implicaţi să beneficieze de consiliere psihologică.

Acuzaţia este că acest incident s-a produs în toaletă. Acolo nu intră nimeni, nu ai nici camere de luat vederi. Dacă s-ar fi produs într-un spaţiu în care să poată exista supraveghere, lucrurile probabil că ar fi stat altfel”, a spus Larisa Gojnete, inspector școlar pentru comunicare instituțională.

Reprezentanții Poliției Capitalei au anunțat că se fac verificări pentru agresiune sexuală și lovire sau alte violențe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite