Dunărea a ajuns la cota de inundaţie! Faleza inferioară este sub apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunărea, la cota de inundaţie. Foto: Marius Mototolea
Dunărea, la cota de inundaţie. Foto: Marius Mototolea

Nivelul fluviului a atins pragul de 600 de centimetri.  Aleea de promenadă de pe malul acestuia a fost inundată. Deocamdată, Valea Oraşului este apărată de vechiul dig.

Dunărea s-a revărsat peste aleea pietonală de pe faleza inferioară după ce, sâmbătă dimineaţă, nivelul apei a atins cota de inundaţie, de 600 de centimetri. Din păcate, la fel ca şi în 2010, cel mai frumos  loc de promenadă al gălăţenilor va fi din nou distrus.

Alimentarea cu energie electrică a stâlpilor de iluminat public din această zonă a fost întreruptă întrucât se face prin cabluri subterane. 

Dacă nivelul Dunării va mai creşte cu încă 50 de centimetri, ar putea să apară probleme în Valea Oraşului, mai cu seamă la agenţii economici ale căror activităţi se desfăşoară în apropierea malului fluviului.

Este însă puţin probabil să se ajungă în această situaţie deoarece,  conform ultimei prognoze a Institutului de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, prognoză emisă pentru perioada 13.04.2013, ora 07.00 – 20.04.2013, ora 07.00:

„Debitul Dunăriila intrarea în ţară va fi în scădere în primele trei zile ale intervalului, apoi relativ staţionar până la valoarea de 11600m3/s, situându-se peste media multianuală a lunii aprilie (7900m3/s)”.

Citiţi şi:

FOTOGALERIE Galaţiul a rămas fără apărare în faţa inundaţiilor. Autorităţile au uitat „lecţia Dunării”, din 2010

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite