VIDEO Premieră neobişnuită la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”: spectatorii, invitaţi să păşească pe covorul roşu, în acorduri de fanfară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul "Peţitoarele" montat de Ion Sapdaru, la Galaţi. Foto: facebook
Scenă din spectacolul "Peţitoarele" montat de Ion Sapdaru, la Galaţi. Foto: facebook

Comedia „Peţitoarele”, pusă în scenă sub bagheta regizorală a lui Ion Sapdaru,  reprezintă primul spectacolul-eveniment dintr-o serie cu care noul director al teatrului, actorul Cristi Gheorghe, îşi propune să le ofere „altceva” spectatorilor gălăţeni.

Regizorul Ion Sapdaru a revenit, după cinci ani, la Galaţi pentru a lucra  din nou cu actorii Teatrului Dramatic „Fani Tardini” la încă un spectacol de succes.

„Peţitoarele este pur şi simplu comedia pură, aceea care aminteşte de vremurile bune când publicul venea la teatru pentru a se deconecta. Un astfel de spectacol am vrut realizez, cu gândul la spectatori. Un teatru trăieşte prin publicul lui, iar cel de la Galaţi este unul cu experienţă, pe care, dacă te place, l-ai cucerit definitiv, iar dacă nu, poţi să de dai şi peste cap, că tot nu vei reuşi. Pentru acest public cald, care ştie să se bucure de frumos, eu promit un spectacol cu un spaţiu comic sănătos, fără vulgaritate sau aluzii corozive”, afirmă regizorul Ion Sapdaru.

Nu este întâmplător faptul că pentru primul său proiect în calitate de director, actorul Cristi Gheorghe a ales o comedie.

„Este un prim pas în pregătirea Festivalului de comedie, care se va desfăşura în toamnă”, a precizat Mona Sandu, secretar literar al Teatrului Dramatic.

Şi de asemenea, nu este întâmplătoare nici readucerea la Galaţi a regizorului Ion Sapdaru.

„Mi s-a părut normal ca, după cinci ani şi după reuşitele anterioare, să-l invit să monteze încă o piesă”, a explicat Cristi Gheorghe.

Ion Sapdaru şi Galaţiul

„Acest spectacol a însemnat pentru mine ceva mai mult decât un proiect teatral,  recuperarea unor relaţii dragi. Am avut multe nostalgii după despărţirea de Galaţi. Mi-a fost dor de acest oraş şi de oamenii lui”, a ţinut să transmită regizorul care aşteaptă cu emoţie să-i reîntâlnească pe iubitorii teatrului din Galaţi, sâmbătă şi duminică, de la ora 19,00, la Dramatic.

În comedia  „Peţitoarele” de A. Tzagareli, îi veţi putea aplauda pe  Ana Maria Ciucanu, Oana Preda Gheorghe, Cristian Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Carmen Albu, Aureliu Bâtcă, Lucian Pînzaru, Cristina Uja, Florin Toma, Svetlana Friptu, Petronela Buda, Vlad Ajder şi studenţii - Răzvan Clopoţel, Corina Ivanov, Oana Mogoş, Roman Gobşa.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite