Două fete agresate în autobuz de un tânăr care le-a arătat imagini cu conținut sexual

0
0

Două adolescente, de 16 și 17 ani, au fost agresate în autobuz, din Galați, de un tânăr care le-a arătat imagini cu conținut sexual. Polițiștii s-a autosesizat când incidentul a fost făcut public pe Facebook. 

Poliția l-a identificat pe agresor FOTO: Poliția Română
Poliția l-a identificat pe agresor FOTO: Poliția Română

În autobuzul care circulă pe traseul 17 în Galați, a urcat individul din imagine, a molestat fizic și verbal doua eleve de liceu. Elevele au ripostat cu întrebarea <E frumos ce faci?> , fapt care a atras atenția călătorilor.... Înainte de a coborâ în statia de la IREG -Siderurgiștilor, am considerat firesc, uman și civic, să intervin!”, povestește o călătoare pe Facebook.

În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări din care reiese comiterea de către un tânăr a unei fapte de ultraj contra bunelor moravuri, polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați s-au autosesizat.

Adolescente agresate în autobuz 

În urma activităților investigative, au stabilit că în cursul zilei de 27 septembrie, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Galați, ar fi abordat două adolescente, de 16 și 17 ani, cărora le-ar fi arătat imagini cu conținut sexual explicit, de pe telefonul său.

Agresorul, fotografiat de o călătoare FOTO: Dorina Tomșa/Facebook
Agresorul, fotografiat de o călătoare FOTO: Dorina Tomșa/Facebook

Tânărul a fost depistat și condus la sediul Poliției, unde, după audieri, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

„Pe această cale, recomandăm cetățenilor ca, în cazul în care sunt martori la comiterea unei fapte de natură penală, să nu intervină în mod direct, riscând să devină astfel, victime, ci să apeleze imediat numărul unic de urgență 112, sau să sesizeze, în orice alt mod, Poliția”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Galați.

Eleva dispărută, găsită în Ploiești

Totodată, Poliția Galați anunță că adolescenta, de 15 ani si 10 luni, care a plecat de acasă, la școală, și nu a mai revenit, a fost găsită în Prahova, la o rudă din Ploiești. Miercuri, 28 septembrie 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 55 ani, din localitatea Odaia Manolache, comuna Vânători, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că nepoata sa nu a mai revenit acasă.

„Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean Prahova, minora a fost depistată, în cursul serii trecute, la locuința unei rude din municipiul Ploiești. Nu a fost victima vreunei infracțiuni. A fost internată în centrul DGASPC Prahova”, au precizat polițiștii.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite