Șofer drogat și fără permis, împușcat de polițiști. A refuzat să se supună somației

0
0

Un șofer a fost transportat la spital cu elicopterul, fiind împușcat de polițiști, pe un câmp din județul Galați. El era urmărit și a refuzat să se supună somației. Nu avea permis și era drogat.

Șoferul împușcat, transportat la spital cu elicopterul SMURD FOTO: Florin Doca/Facebook
Șoferul împușcat, transportat la spital cu elicopterul SMURD FOTO: Florin Doca/Facebook

Incidentul a avut loc joi, 30 septembrie, în jurul orei 10:30, în localitatea Valea Mărului, din județul Galați. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au observat în trafic pe DJ 251, circulând din direcția municipiului Tecuci către localitatea Valea Mărului, un autoturism la volanul căruia au recunoscut un bărbat despre care știau că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

A refuzat să se supună somației 

Ca urmare, au făcut semnal de oprire autoturismului, dar bărbatul aflat la volan nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care polițiștii au plecat în urmărirea acestuia. După câțiva kilometri, bărbatul a abandonat mașina la o stație peco și împreună cu o altă persoană din autoturism au fugit pe câmp, în direcții diferite.

Polițiștii au continuat urmărirea conducătorului auto pe jos, aproximativ un kilometru, l-au somat să se oprească, executând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, după care au tras în direcția lui, rănindu-l la picioare.

La fața locului, s-a stabilit identitatea persoanei, fiind vorba despre un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Tecuci.

Șoferul era drogat și fără permis

Polițiștii l-au testat atât alcoolscop, cât și pentru consumul de substanțe interzise, în acest din urmă caz rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis.

„Cel în cauză avea permisul reținut, fiind cercetat într-un alt dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. Acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital, iar polițiștii au întocmit dosar penal și fac cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența substanțelor psihoactive”, a transmis Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați. 

Tot în județul Galați, un șofer drogat a provocat miercuri, 28 septembrie, un accident cu patru victime. Șoferul circula cu mare viteză și a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Ulterior, a pierdut controlul volanului, s-a răsturnat, iar mașina a rămas suspendată pe un gard.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite