Directorul companiei de transport public din Galaţi a demisionat. Transportul public, în continuare blocat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la societatea de transport public din Galaţi, sursa: C.M
Protest la societatea de transport public din Galaţi, sursa: C.M

Managerul societăţii de transport în comun din Galaţi şi-a dat demisia în urma protestului spontan al angajaţilor, care a paralizat transportul în tot oraşul. Şoferii cer majorarea salariilor cu rata inflaţiei care reprezintă, conform calculelor, suma de 155 de lei, în timp ce societatea este dispusă să le ofere doar 92 de lei.

Directorul societăţii de transport public din Galaţi, Dorian Dumitru, a demisionat din funcţia de conducere, la cererea primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Directorul a refuzat să semneze pentru majorarea salariilor cu 155 de lei, aşa cum au solicitat sindicaliştii. 

„Mi-am dat demisia. Primarul mi-a spus să-mi prezint demisia”, a declarat Dorian Dumitru. 

La ora 12.00 este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Transurb pentru desemnarea unui director interimar. Angajaţii din Transurb sunt decişi să revină la muncă doar dacă deciziile de majorare a salariilor vor fi semnate. 

Şoferii, vatmanii şi mecanicii nu au ieşit, luni dimineaţă, pe trasee, nemulţumiţi că directorul societăţii refuză să le majoreze salariile cu rata inflaţiei, respectiv 155 de lei, aşa cum s-a stabilit împreună cu reprezentanţii Primăriei, în urma protestului din 5 noiembrie.

Pe trasee au ieşit doar convenţiile care merg în combinatul siderurgic, Santierul Naval Damen, şi autobuzele pentru transportul elevilor. 

„Solicităm indexarea salariilor cu rata inflaţiei. Data trecută  am ajuns teoretic la o înţelegere, s-a semnat un protocol, acceptat de ambele părţi, care spunea că oreele suplimentare se vor  plăti la toate categoriile de salariaţi şi evident indexarea salariilor cu rata inflaţiei, adică 155 de lei. Domnul director s-a răzgândit şi spune că nu semnează decât dacă acceptăm 92 de lei.  Noi solicităm doar ceea ce este în Contractul Colectv de Muncă”, a declarat liderul de sindicat din cadrul SC Transurb, George Preda. 

Vă recomandăm şi: 

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Activitate suspendată la un Centru de Taxe şi Impozite din Galaţi din cauza unor cazuri de COVID

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite