Transportul public din Galaţi, paralizat de un protest. Şoferii de autobuze refuză să iasă pe trasee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii Transurb nu au ieşit pe trasee, sursa: C.M
Şoferii Transurb nu au ieşit pe trasee, sursa: C.M

Transportul public din Galaţi, paralizat de un protest spontan al şoferilor. Niciun autobuz, troleibuz sau tramvai nu a ieşit, vineri dimineaţă, pe traseu. Şoferii, vatmanii şi mecanicii au oprit lucrul, nemulţumiţi de deciziile luate de conducerea societăţi.

UPDATE:14.02  După mai multe ore de negocieri, sindicaliştii şi conducerea Transurb au ajuns la o înţelegere. Concret, revendicările angajaţilor au fost acceptate, urmând ca aceştia să primească salariile mărite cu indicele inflaţiei şi plata orelor suplimentare în termen de 30 de zile. 

Angajaţii societăţii de transport public sunt nemulţumiţi deoarece salariile nu au fost indexate cu rata inflaţiei, potrivit contractului colectiv de muncă. În plus, ei sunt nemulţumiţi faţă de decizia conducerii societăţii de a plăti la interval de 90 de zile orele suplimentare lucrate de salariaţi în zile libere. Protestul nu a inclus şi cursele-convenţie care fac legătura între oraş şi marii agenţi economici din zonă.

„Circulă doar cursele convenţie. La această oră, fiind o oră de vârf, trebuia să avem pe trasee 106 autobuze, 4 tramvaie şi 18 troleibuze” a declarat Dorian Dumitru, directorul Transurb Galaţi.

Reprezentanţii şoferilor vor avea o discuţie cu conducerea societăţii şi reprezentantul Primăriei petru a ajunge la o soluţie.

„Conform contractului de muncă, salariile trebuiau mărite cu rata inflaţiei pe anul 2020, care ar fi însemnat 140 de lei. Ni s-a invocat că legea bugetului nu permite, că nu sunt bani, că sunt pierderi. Nu s-a mărit nimic, în condiţiile în care preţurile au luat-o razna. La toate acestea s-a adaugat o măsură nepopulară, ca orele orele suplimentare să se plătescă după 90 de zile. Orele suplimentare înseamnă mult pentru un salariat, sunt făcute la nevoia societăţii. Dacă m-ai chemat la muncă, dă-mi şi banii, nu mă plăti peste trei luni, că facturile nu mă aşteaptă trei luni. Au ieşit la protest toţi şoferii, vatmanii, mecanicii”, a  declarat George Preda, lider de sindicat.

SC Transurb are 715 angajaţi, din care aproape 400 sunt şoferi. 

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Activitate suspendată la un Centru de Taxe şi Impozite din Galaţi din cauza unor cazuri de COVID

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite