Şoferii societăţii de transport public din Galaţi, în stradă:„Vrem condiţii de muncă decente!" VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest al angajaţilor Transurb , sursa: C.M
Protest al angajaţilor Transurb , sursa: C.M

Circa 100 de angajaţi de la societatea de trarnsport public din Galaţi au ieşit joi în stradă nemulţumiţi de „situaţia economică financiară dezastruoasă” în care se află SC Transurb, dar şi pentru că nu au beneficiat de indexarea cu 140 de lei a salariului. Transportul călătorilor nu a fost afectat.

  „Au ieşit pentru nerespectarea contractului de muncă. Încă din luna ianuarie trebuie mărite salarile cu indicele inflaţiei de anul trecut. Angajaţii au ajuns la un limită. În ultimul an avem doar măriri de preţuri, dar salariile au îngheţat şi nu le mai ajung. Nu mai este nicio grijă pentru cetăţeni, totul este pentru ciolan.”, a declarat Romică GâRneaţă, lider sindicat la Cartel Alfa Galaţi.

 Potrivit sindicaliştilor, pierderile din primele şapte luni de la societatea de transport trec de cinci milioane de lei. Ca urmare, în decembrie salariaţii ar putea sta acasă.

  

 „Domnul director ne-a transmis că în luna decembrie, conform bugetului, nu vom avea bani de salarii. Poate domnul director îşi permite să stea acasă, dar oraşul ce vină are?(...)Organizaţia noastră a atras atenţia factorilor de răspundere care dirijează activitatea societăţii asupra acestor anomalii, însă până în acest moment, nu s-a schimbat nimic în bine. Ne permitem să apreciem faptul că, până la sfârşitul acestui an, Transurb SA va ajunge la imposibilitatea de a putea desfăşura activitatea de transport călători în oraş. La toate acestea se adaugă explozia preţurilor la: energie, gaze, carburanţi, alimente etc. şi viitorul incert pe care îl simt salariaţii, în timp ce salariile tarifare ale acestora trebuiau indexate cu rata inflaţiei aferentă anului 2020 încă din luna ianuarie, clauză contractuală pentru care s-au făcut doar promisiuni", a declarat George Preda.”, spune George Preda, Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb)

  

Conducerea Transurb susţine că potrivit legii operatorii economici care au avut la sfârşitul anului 2020 plăţi restante sau pierderi nu pot să prevadă din bugetul de venituri şi cheltuieli mărirea fondului de salarii. În plus, anunţă concedieri. 

„Suntem în imposibilitatea rectificării fondului de salarii din cauza Legii 15/2021 care nu permite pentru anul 2021 operatorilor economici la care statul sau primăriile sunt acţionari unici ori majoritari să reîntregească fondul de salarii mai mult decât cel programat în ultimul buget de venituri şi cheltuieli, adică cel pe anul 2020 care a fost de 54 de milioane de lei. (....)Am făcut o analiză, nu am făcut o notificare la sindicat, însă vom avea o reducere de personal. Sunt în jur de 16 persoane care ar sări din noua schemă. Sunt şi 7-8 care au făcut cerere, mai au puţin până la pensie.” explică Dorian Dumitru, directorul SC Transurb.

Vă recomandăm şi:

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Activitate suspendată la un Centru de Taxe şi Impozite din Galaţi din cauza unor cazuri de COVID

 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite