Cum să furi 2,1 milioane de euro. Trei oameni de afaceri au falsificat 233 de facturi şi au „scos” suma din TVA, în doar un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evazioniştii au fost descoperiţi la un control de rutină al Fiscului, iar în urmă cu câteva zile a început procesul penal în ceea ce-i priveşte. Ei riscă până la cinci ani de închisoare.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis zilele trecute începerea procesului în ceea ce-i priveşte pe trei oameni de afaceri (Dan Ştefan Ciolcă, Ilie Silviu Marian şi Marius Mărgărit Bibic) care au dat un „tun” de peste două milioane de euro. Magistraţii au constatat legalitatea rechizitoriului, a administrării probelor, precum şi a  actelor de urmărire penală din dosar, aşa că se poate trece la faza audierii părţilor implicate.

Au furat 180.000 de euro pe lună!

Viteza cu care s-au mişcat cei trei evazionişti este impresionantă. Valoarea prejudiciului în acest dosar este estimată la 9.983.184 lei (2.152.104 euro), iar toată povestea s-a consumat în doar 12 luni. Asta înseamnă peste 180.000 de ero furaţi în fiecare lună.

Instanţa a demarat şi audierile de martori, precum şi pentru administrarea celorlalte probe, Dan Ştefan Ciolcă fiind acuzat de nu mai puţin de 233 de acte materiale (cu fals, uz de fals şi evaziune pentru fiecare dintre acestea), Ilie Silviu Marian (164 de acte materiale) şi Marius Mărgărit Bibic (69 de acte materiale).

„În perioada iulie 2009 – iunie 2010, inculpatul Ciolcă Dan-Ştefan în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 233 facturi fiscale, care nu exprimau operaţiuni comerciale reale, emise de către firmele administrate de ceilalţi doi inculpaţi. Prin aceasta s-a urmărit sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin deducerea ilegală a TVA aferentă facturilor emise de societăţile comerciale respective (5.575.788 lei) şi a cheltuielilor privind costul mărfurilor achiziţionate fictiv (4.406.395 lei)”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Galaţi.

Culmea tupeului este că cei trei au solicitat Fiscului să le rambursese taxa pe valoarea adăugată aferentă facturilor false.  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de toate capetele de acuzare, evazioniştii riscă peste cinci ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite