Cum a ajuns ingineria o meserie ocolită de tineri. De la „miracol materializat” la interes de nișă

0
0

Ziua Inginerului Român este celebrată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Evenimentul aduce faţă în faţă firme importante din zona de Sud-Est a țării, studenţi, profesori şi cercetători.

Ingineri formați la Universitatea Dunărea de Jos Galați (UDJ) FOTO: UDJ Galați
Ingineri formați la Universitatea Dunărea de Jos Galați (UDJ) FOTO: UDJ Galați

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate câteva realizări actuale de excepție din mai multe domenii ale ingineriei, de la Universitatea Dunărea de Jos.

Între acestea se numără îngheţata premiată la concursul Ecotrophelia Europe (Woopi Ice), catamaranul pentru ecologizarea apelor maritime şi dunărene, filtrele de putere pentru îmbunătăţirea calităţii la furnizarea energiei electrice, podul peste Dunăre dintre Galaţi şi Brăila, agricultura de precizie, oţelul verde şi altele,

Anca Nicolau, profesor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi preşedinta Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR) –Filiala Galaţi consideră că „această întâlnire va evidenţia importanţa profesiei de inginer atât pentru economie, cât şi pentru viaţa de zi cu zi, va satisface curiozitatea celor care vor să înţeleagă cum răspund specialiştii provocărilor zilelor noaste şi, nu în ultimul rând, va trezi interesul tinerilor de a îmbrăţişa o profesie care presupune deopotrivă inventivitate şi rigoare”.

Evenimentul este organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi împreună cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) –Filiala Galaţi şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR).

„În perioada interbelică, Inginerul era privit ca un Deux ex Machina iar Tudor Arghezi considera Ingineria ca fiind Arta miracolelor materializate, pe când astăzi, deşi este o meserie foarte căutată, este pare-se vremelnic ocolită de atenţia tinerilor absolvenţi de liceu. Celebrarea Zilei Inginerului Român la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, își propune să aducă faţă în faţă firme importante din zona de S-E a României, care vor promova realizări inginereşti deosebite, studenţi, profesori şi cercetători, care vor prezenta rezultate ale cercetărilor realizate, pentru a se putea face conexiunea dintre studiile universitare şi lumea reală” , spune profesorul Cătălin Fetecău. 

Evenimentul este deschis publicului larg, în limita locurilor disponibile, şi va fi transmis live pe Facebook-ul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri