Consiliul Judeţean a aprobat trecerea parcului Rizer în administrarea sa. Consilierii locali trebuie să avizeze proiectul de hotărâre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Luni, 31 august, în cadrul şedinţei ordinare, Consiliul Judeţean  Galaţi a aprobat un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliului Local ca Parcul Rizer să treacă în administrarea forului deliberativ judeţean. Solicitarea vizează o suprafaţă de 30.623 de metri pătraţi.

“Vrem să transformăm Parcul Rizer într-un loc care să îmbine cultura cu relaxarea în aer liber. Nu vrem să afectăm nimic din ceea ce există acum, ci doar să îmbunătăţim şi să facem din Parcul Rizer un spaţiu cu multiple variante de petrecere a timpului liber pentru copii şi adulţi. Vom moderniza zonele de relaxare şi promenadă din parc, precum şi locurile de joacă pentru copii. Vom gândi şi o nouă amenajare peisagistică, astfel încât să putem crea noi zone verzi. Consiliul Judeţean Galaţi deţine deja 4.600 de metri pătraţi în Parcul Rizer. Este terenul pe care se construieşte noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, astfel că vom amenaja spaţiul din zona muzeului pentru expoziţii în aer liber. Va fi un spaţiu creativ în care pot fi organizate diverse evenimente culturale şi spectacole în aer liber”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.  

Pentru ca Parcul Rizer să treacă în domeniul public al judeţului Galaţi şi în administrarea Consiliului Judeţean este nevoie de aprobarea consilierilor locali.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite