Combinatul siderurgic de la Galaţi se implică, prin donaţii multiple, în lupta cu pandemia de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la donarea unor echipamente de către Liberty Galaţi FOTO CSLS Galaţi
Imagine de la donarea unor echipamente de către Liberty Galaţi FOTO CSLS Galaţi

Dincolo de măsurile interne de protejarea propriilor angajaţi, cea mai mare societate metalurgică din România a donat aparatură medicală şi echipamente de protecţie spitalelor, dar şi un echipament performant Universităţii „Dunărea de Jos”.

Siderugiştii şi Combinatul LIBERTY Galaţi contribuie printr-un set complex de măsuri şi iniţiative la sprijinirea sistemului medical local, comunităţii şi autorităţilor, în contextul prevenirii infectării cu noul coronavirus. “Pentru noi, prioritară este grija faţă de colegi, familii, oamenii din Galaţi dar şi pentru operarea în siguranţă deplină a echipamentelor complexe cu care lucrăm”, a spus Bogdan Grecu, Directorul General al LIBERTY Galaţi.

Combinatul a cumpărat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă un video - laringoscop de ultimă generaţie care permite nu doar vizualizarea precisă a sistemului respirator ci şi aspirarea mucozităţilor care se acumulează în plămâni, situaţie des întâlnită la pacienţii aflaţi în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus. Echipamentul va fi livrat miercuri şi va fi însoţit de o instruire a personalului care îl va utiliza.

De asemenea, Staţia de Ambulanţă Galaţi va primi sisteme moderne de dezinfectare a maşinilor care transportă pacienţi.

LIBERTY Galaţi a trimis deja, din rezervele proprii, volume diferite de combinezoane, măşti, ochelari de protecţie şi mănuşi către Spitalul Judeţean, Spitalul C.F.R., piloţii A.F.D.J. şi Primăria Galaţi. În plus, au fost disponibilizate unele capacităţi de cazare ale companiei care, la nevoie, să poată fi utilizate de către personalul medical aflat în izolare ori în carantină, la solicitarea autorităţilor.

În curs de cumpărare şi livrare este şi o imprimantă 3 D profesională care va fi oferită Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi pentru creşterea producţiei de viziere ce vor fi folosite de personalul medical.

Pentru protejarea angajaţilor şi contractorilor săi, LIBERTY Galaţi a luat măsuri ample de prevenţie: scanarea obligatorie şi fără contact a temperaturii corporale, mărirea numărului de curse convenţie, acordarea de măşti pentru pasagerii acestora, dezinfecţii pe posturile de lucru, reorganizări de activităţi, interzicerea călătoriilor, digitalizarea întâlnirilor şi altele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite