Gest umanitar pentru oameni de omenie. Un grup de IT-işti din Galaţi oferă gratuit un soft pentru strângere de donaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii entuziaşti de la Thecon Galaţi FOTO Thecon
Oamenii entuziaşti de la Thecon Galaţi FOTO Thecon

Iniţiativa aparţine OpenHub Galaţi, cu sprijinul firmei de IT Thecon. Ei au observat că se fac multe campanii umanitare în această perioadă şi că nu există instrumente adecvate. Deja softul lor a fost folosit de câteva asociaţii umanitare, având în vedere că este o soluţie completă în fundrising.

Clubul OpenHub Galaţi (o interesantă comunitate de pasionaţi de IT cu implicare civică), împreună cu compania de IT Thecon Galaţi, a pus la cale un demers care să vină în sprijinul celor care, în aceste zile complicate, se străduiesc să adune fonduri pentru diferite campanii umanitare. Mai exact, cele două entităţi oferă, gratuit, o platformă integrată, completă, pentru strângerea de donaţii, denumită „Software Platfoma Fundraising- SPF”.

După cum mărturisesc iniţiatorii demersului, criza mondială COVID-19, dincolo de situaţiile extraordinare şi măsurile drastice pe care le aduce, are inclusiv misiunea de a scoate la lumină aspecte pozitive din fiecare comunitate, iar soluţia propusă de ei are menirea să ajute în acest sens.

„Am ales să ne implicăm cum ştim mai bine şi să ajutăm cu o soluţie online gratuită pentru donaţii. Astfel, toate ONG-urile şi asociaţiile care au ales să lupte în prima linie pe toată durata acestei perioade de criză vor putea strânge mai uşor sumele necesare pentru asigurarea materialelor de protecţie, a medicamentelor, alimentelor şi nu numai”, declară Bogdan Pană, unul din iniţiatorii campaniei, membru partener al OpenHub.

Dedicat ONG-urilor şi fundaţiilor care organizează campanii de fundraising, software-ul de donaţii construit de echipa Thecon din Galaţi (o companie cu un portofoliu impresionat de clienţi din toată Europa) este oferit gratuit pe perioada crizei COVID-19. Specialiştii în software spun că programul se instalează şi se configurează rapid, beneficiind de un panou de administrare de unde pot fi editate uşor şi facil orice descriere, orice imagine, orice text sau poză din platformă.

Acesta permite crearea mai multor campanii de fundraising în acelaşi timp, astfel încât să ofere posibilitatea donatorilor să aleagă destinaţia propriilor donaţii. De asemenea, stochează în siguranţă, conform legilor în vigoare, datele donatorilor pentru emiterea documentelor de donaţie şi contabilizează toate sumele donate.

Plata se poate face cu cardul, prin integrarea procesatorului de plăţi agreat de către ONG sau asociaţie, iar în acelaşi timp se oferă donatorilor transparenţă şi încredere prin sistemul care actualizează în timp real numărul de donatori şi suma strânsă în campania desfăşurată.

Panoul de administrare oferă rapoarte detaliate despre donaţii, filtrabile după cauză şi perioadă de timp. Softul permite, de asemenea, publicarea de informaţii referitoare la demersul campaniei, promovarea partenerilor, rezultatele campaniei, transparenţă în privinţa folosirii sumelor de bani donate.

Toate organizaţiile interesate de o astfel de soluţie pot interacţiona cu platforma dezvoltată de către echipa Thecon la adresa: https://donatii.thecon.ro/. Pentru întrebări şi informaţii suplimentare puteţi accesa: https://thecon.ro/software-platforma-fundraising/.

Deja soluţia tehnică propusă a fost folosită de o serie de ONG-uri. Printre acestea se numără şi cea mai importantă entitate de acest fel din Galaţi, Fundaţia Comunitară, care a colectat deja, astfel, 30.000 de lei pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru spitalele din municipiu.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite