Clădirea unui fost cinematograf din Galați, renovată. Va fi transformată în teatru pentru copii și tineret

0
Publicat:

Vechea clădire a fostului cinematograf Țiglina din Galați va fi renovată și va primi o nouă utilitate pentru comunitate. Municipalitatea a reușit preluarea imobilului de la RADEF și a lansat în licitație contractul pentru lucrări.

Fostul cinematograv „Țiglina” din Galați FOTO Primăria Galați
Fostul cinematograv „Țiglina” din Galați FOTO Primăria Galați

„Așa cum am promis, redăm și această clădire întregii comunități. Ne dorim ca o importantă instituție culturală de tradiție din orașul nostru să primească  o casă nouă. Este vorba despre Teatrul pentru Copii și Tineret Gulliver care acum nu are un sediu propriu”, a precizat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Principalele lucrări la fostul cinematograf Țiglina vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice.

Contractul pentru „Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost cinematograf Țiglina)”, lansat în licitație publică, are o valoare estimată de 14,3 milioane de lei, iar ofertele sunt așteptate până pe 3 aprilie 2024. Pentru acest obiectiv, Primăria a obținut o parte din finanțare de 2,5 milioane de lei prin PNRR.

După încheierea lucrărilor de modernizare, această clădire ar urma să găzduiască Teatrul pentru copii și tineret.

După preluarea clădirilor fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a obținut contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare.

Deja au început lucrările la clădirea fostului cinematograf Dacia, unde ar putea funcționa un centru de robotică. Iar la Flacăra s-ar putea desfășura evenimente socio-culturale, contractul pentru lucrările de modernizare fiind în procedură de achiziție.

Și fostul cinematograf Dacia, din Galați, clădire abandonată și în stare avansată de degradare, va fi reabilitat și transformat într-un centru modern de robotică. Investiția este realizată cu fonduri prin PNRR. 

După ce ani de zile a fost abandonată, fiind transformată în adăpost pentru oamenii străzii și focar de infecție, clădirea fostului cinematograf Dacia, din cartierul Micro 21 din Galați, va fi, în sfârșit, reabilitată și va primi o nouă utilitate pentru comunitate. 

Primăria Galați a anunțat în luna februarie 2024 că au început lucrările de modernizare a clădirii, în cadrul unui proiect cu fonduri prin PNRR. Contractul are o valoare de 6,4 milioane de lei fără TVA și o durată de 18 luni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite