Beneficiile neştiute ale consumului de apă. Un studiu recent arată că apa este direct legată de coeficientul de inteligenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pahare apa Galati

Apa este esenţială pentru o stare bună de sănătate, însă nevoile sunt diferite de la individ la individ. Potrivit medicilor, apa elimină toxinele din organele vitale, transportă nutrienţii la celule şi oferă un mediu umed urechilor, nasului şi gâtului.

Lipsa apei poate duce la deshidratare, o afecţiune care apare când nu ai destulă apă în organism care să ajute la funcţionarea normală a acestuia. Chiar şi o deshidratare uşoara te poate seca de energie, făcându-te să te simţi obosit. Potrivit medicului Valentin Boldea, “cercetarile arată că minim 2 litri de apă sunt necesari corpului nostru pentru a elimina toxinele şi pentru a ajuta creierul să funcţioneze în parametrii optimi. Dacă bei destula apă, nivelul tău de energie va fi mai consistent, iar cei cu probleme digestive precum sindromul colonului iritabil sau constipaţie spun că starea lor se îmbunătăţeşte imediat ce cresc aportul de apa în organism”.

De asemenea şi pielea are numai de câştigat de pe urma apei – vei radia! Anumite toxine din corp pot duce la inflamarea pielii, vizibilă în special prin acnee şi pori dilataţi. Deşi anumite studii care susţin că apa contribuie la reducerea ridurilor sunt contradictorii, rămâne cert faptul că apa poate elimina toxinele din organism şi poate reduce riscul apariţiei coşurilor. Dar nu sunt singurele beneficii pe care un consum sănătos de apă le are asupra organismului. Specialiştii de scot în evidenţă şi unele de care poate nu ai aflat până acum:

1. Controlul caloriilor

“Doamnele şi domnişoarele care ţin mereu diete complicate au un mare aliat în apă. Poţi uita de cure şi poţi creşte consumul de apă pentru că te poate ajuta să slăbeşti. Numeroase studii au găsit o legătură între consumul de apă şi pierderea kilogramelor în plus. Explicaţia? Apa asigură o senzaţie de saţietatte uşor li rapid, aşa că noi nu mai simţim nevoia să consumăm multe calorii,” ne-a explicat medical Valentin Boldea. La asta se adaugă şi o digestie bună, care nu vine decât în ajutorul celor care vor să slăbească. Din fericire, consumul de apă adaugă lichide în colon, ceea ce face lucrurile...să se mişte mai bine. 

2. Este combustibil pentru muşchi

Atunci când transpiri la sala, muşchii tăi pierd apă, iar când nu dispun de suficientă apă, obosesc. Aşadar, pentru o doză de energie în plus, încearcă să bei apă pentru a finaliza cu success exerciţiile. “Tot pentru a duce la bun sfârşit taskurile zilnice, ai putea apela la un consum mai ridicat de apă. Pentru că ea duce şi la creşterea productivităţii. Pentru a reuşi într-adevar să-ţi menţii concentrarea, un pahar de apă te poate ajuta să fii mult mai atent, mai treaz şi mai binedispus,” ne-a explicat specialistul.

3. Înlătură oboseala şi mahmureala

Renunţă la cafea - apa te poate ajuta la fel de bine. Unul dintre cele mai des întâlnite simptome ale deshidratării este oboseala. Tot apa înlătură mahmureala. Aceasta contribuie la hidratarea organismului şi va opri orice durere de cap sâcâitoare. 

4. Luptă împotriva stării de rău

Potrivit mediului Boldea, “apa poate ajuta cu decongestia şi deshidratarea, ajutând corpul să revină la normal atunci când nu funcţionează la capacitate maximă. Mare atenţie însă - nu înlocui o vizită la medic sau alte remedii împotriva răcelii prin consumul de lichide!” Deocamdată nu este demonstrat ştiinţific faptul că această metoda poate combate raceala, dar cu siguranţă ajută! 

5. Impulsionează creierul 

Potrivit unui studiu efectuat în Londra, există o legatură între studenţii care consumă apă în timpul unui examen şi care iau note mai bune, sugerând faptul că apa poate contribui la o gândire mai clară. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite