Bărbat dispărut într-un port din apropiere de Galaţi. Anchetatorii au două piste: crimă sau accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc în Portul Bazinul Nou FOTO metaltrade.ro
Incidentul a avut loc în Portul Bazinul Nou FOTO metaltrade.ro

Dispariţia bărbatului de 58 de ani, care este din Brăila, a fost sesizată duminică, la ora 18,00, de către colegii acestuia de la Portul „Bazinul Nou” din Galaţi, unde omul lucra ca macaragiu pe un utilaj plutitor. Poliţia, Prachetul şi Inspectoratul Teritorial de Muncă anchetează dispariţia bărbatului.

Incident misterios, duminică seară, în Portul „Bazinul Nou”, platformă industrială aflată în apropiere de municpiul Galaţi, la malul Dunării.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Galaţi, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Brăila, ar fi dispărut în jurul orei 18,00, în împrejurări care deocamdată nu au fost elucidate şi care fac obiectul mai multor anchete.

„Colegii mei de la Biroul Poliţia Transporturi Navale au primit un apel prin 112 de la o persoană de pe o macara  plutitoare prin care era anunţat că o altă  persoană a dispărut de pe macara. Colegii mei s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că persoana care a dispărut este un bărbat în vârstă de aproximativ 58 de ani care lucra pe acea macara”, a declarat Viorel Gagu, de la Poliţia Transporturi Galaţi.

Colegii de muncă ai bărbatului au relatat că în momentul în care acesta a ieşit din bucătăria navei (macaralele plutitoare sunt adevărate locuinţe, cu toate utilităţile) pentru a arunca diferite resturi, a dispărut. 

„Colegul acestuia de serviciu, care a ieşit după circa 10 minute, a constatat dispariţia acestuia şi a alertat organele de poliţie prin 112. În urma cercetărilor efectuate de colegii mei de la transporturi navale s-au găsit un fes şi o pereche de papucii pe puntea navei. S-au făcut verificări cu ambarcaţiunile poliţie de frontieră şi ISU, însă  fără rezultat”, a mai precizat reprezentantul Poliţiei Transporturi. 

Conform acestuia, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „nerespectarea măsurilor de siguranţă şi sănătate în muncă”, iar dosarul a fost înaintat la Parchet.

Având în vedere împrejurările în care s-au petrecut lucrurile, incidentul a intrat în atenţia inspectorilor de muncă, care deocamdată nu-l consideră accident de muncă, ci eveniment de muncă (dat fiind că există şi ipoteza că ar putea fi vorba de o crimă, după cum au precizat poliţiştii).

„Era de serviciu la bordul unei macarale  plutitoare, în  timpul pauzei, pregăteau masa, se pare ca s-au apropiat mai mult de bordul navei, o cădere în apă şi persoana este dispărută. Asta este o presupunere. Nu l-a văzut deocamdată nimeni căzând în apă, audiem”, a precizat Viorel Dumitru, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite