Afacere cu droguri de mare risc, pusă pe roți în Galați. Trei persoane, arestate preventiv

0
Publicat:

Trei bărbați au fost reținuți și arestați comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. Polițiștii au efectuat percheziții domiciliare de unde au ridicat amfetamină și droguri.

Polițiștii au descoperit droguri de mare risc FOTO: DIICOT
Polițiștii au descoperit droguri de mare risc FOTO: DIICOT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Galați, au efectuat miercuri, 3 mai a.c., trei percheziții domiciliare, în județul Galați, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie-mai, un bărbat, cu ajutorul altor doi bărbați, ar fi procurat, transportat, depozitat și valorificat către diferiți consumatori, din municipiul Galați, droguri de mare risc (respectiv 330 de comprimate ecstasy, 1,54 grame de amfetamină  și 7,09 grame de 3-CMC) și droguri de risc (cannabis).

„Bărbatul a fost prins în flagrant delict, în timp ce comercializa, prin intermediul unui alt bărbat, 130 de comprimate ecstasy, în schimbul a 4.700 de lei. Locuințele bănuiților au fost percheziționate și au fost descoperite și ridicate aproximativ 730 de grame de 3 – CMC, 100 de grame de 4 -CMC și 16 grame de cannabis”, a transmis IPJ Galați. 

În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor trei bănuiți.

În cursul zilei de miercuri, 3 mai a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Percheziții la traficanți de substanțe chimice 

Polițiști din Buzău și Ilfov au descins, pe 4 mai a.c., într-o operațiune spectaculoasă, pentru a combate traficul de substanțe folosite pentru coacerea prematură a legumelor. În timpul unei percheziții a fost prins în flagrant un bărbat.

În cadrul operațiunii au fost descoperite și ridicate 204 kilograme și 356 de litri de substanțe toxice și de protecția plantelor neomologate, din care 16 kilograme și 58 de litri de produse expirate.

În aceeași zi, polițiștii buzoieni au depistat în flagrant delict un bărbat din Ilfov, care transporta 200 de sticle și 210 pungi cu substanțe toxice și produse de protecția plantelor neomologate. Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp.

Persoanele bănuite, trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Poliția din Buzău continuă investigațiile pentru comiterea infracțiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice și a oricăror produse de protecție a plantelor neautorizate, trafic de produse sau substanțe toxice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite