Amendat pentru că a intrat în sediul Poliției din Galați ca la el acasă. Ce s-a întâmplat când a vrut să plece

0
Publicat:

Un gălățean a fost amendat pentru că a intrat în clădirea IPJ Galați fără să i se permită accesul. Când un polițist i-a cerut să se legitimeze, a plecat mai departe, crezând că este o glumă.

Bărbatul a primit o amendă de 2.000 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a primit o amendă de 2.000 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Galați a anulat parțial în 20 ianuarie un proces verbal de contravenție întocmit pe numele unui bărbat, prin care fusese amendat cu 2.000 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze la cererea unui polițist. Decizia instanței nu este definitivă.

Actul sancționator a fost întocmit pe 11.10.2022, după ce gălățeanul a intrat în sediul IPJ din Galați ca la el acasă, fără să fie oprit de niciun polițist.

Ulterior, bărbatul a explicat în instanță că a mers la Biroul Veteranilor de Război pentru a efectua o plată la CAR, iar pentru că la intrarea în sediul Poliției nu era nimeni care să îl legitimeze și să îi explice că are nevoie de o legitimație pentru a putea avea acces în clădire, a intrat pur și simplu.

Abia când a ieșit, un polițist a strigat după el că îl amendează dacă nu se legitimează, dar omul a plecat, crezând că este o glumă. Când i s-a cerut să scrie dacă are obiecțiuni la întocmirea procesului verbal de contravenție, gălățeanul le-a spus că nu îl interesează petițiile polițiștilor.

Tratat cu indulgență

Abia când a aflat că a fost amendat cu 2.000 de lei, bărbatul a înțeles că nu e de glumă și a contestat amenda în justiție.

„Atitudinea petentului de a pleca mai departe, deși agentul de poliție i-a solicitat să se oprească și să se legitimeze, arătând inclusiv în fața instanței de judecată că nu s-a oprit crezând că este o glumă, nu poate fi interpretat decât ca un refuz al acestuia de a-și declara identitatea”, a argumentat instanța de judecată.

„Faptul că mai fost de multe ori în acel loc, fără ca nimeni să îl legitimeze, nu constituie un motiv justificat, regulile de acces putând fi modificate în orice moment, astfel încât petentul era obligat a le respecta”, a mai adăugat judecătorul care a instrumentat cazul.

Magistratul a considerat că decizia ca acesta să fie amendat pentru refuz de legitimare este corectă, dar a manifestat indulgență și a redus sancțiunea la 1.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite