Percheziții la traficanți de substanțe chimice folosite la accelerarea coacerii legumelor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiști din Buzău și Ilfov au descins într-o operațiune spectaculoasă pentru a combate traficul de substanțe folosite pentru coacerea prematură a legumelor. În timpul unei percheziții a fost prins în flagrant un bărbat.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău și Ilfov au efectuat șase percheziții domiciliare la persoane bănuite de utilizarea și revânzarea substanțelor toxice, în special pentru coacerea prematură a legumelor cultivate în spații protejate.

În cadrul operațiunii, au fost descoperite și ridicate 204 kilograme și 356 de litri de substanțe toxice și de protecția plantelor neomologate, din care 16 kilograme și 58 de litri de produse expirate.

În aceeași zi, polițiștii buzoieni au depistat în flagrant delict un bărbat din Ilfov, care transporta 200 de sticle și 210 pungi cu substanțe toxice și produse de protecția plantelor neomologate. Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp.

Produsele traficate SURSA Poliția Română
Produsele traficate SURSA Poliția Română

Persoanele bănuite, trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Poliția din Buzău continuă investigațiile pentru comiterea infracțiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice și a oricăror produse de protecție a plantelor neautorizate, trafic de produse sau substanțe toxice.

„În cauză, se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului şi Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul celorlalte structuri și luptătorilor de la serviciile pentru acțiuni speciale din Buzău și Ilfov.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite