Acuzații grave la un colegiu din Galați. Părinții reclamă abuzul unei învățătoare: „Îi dădea cu pixul în cap“

0
Publicat:

O amplă anchetă este derulată la un cunoscut colegiu din Galați. Mai mulți părinți reclamă abuzuri fizice și emoționale asupra copiilor lor din partea unei învățătoare. Între timp, 10 elevi au fost mutați la alte școli.

Anchete la Colegiul Cuza din Galați FOTO: Arhivă, Adevărul
Anchete la Colegiul Cuza din Galați FOTO: Arhivă, Adevărul

Un grup de părinți reclamă abuzuri din partea unei învăţătoare de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din municipiul Galați. „Copilul a spus că de foarte multe ori i-a dat cu palma peste ceafă şi îi dădea cu pixul în cap. L-am luat de la şcoală de acolo, l-am dus la consiliere psihologică”, a pus părintele unuia dintre copiii transferați la altă școală

S-a ajuns în situația în care, din 21 elevi înscrişi în urmă cu doi ani la clasa a II-a, au mai rămas doar 11. Ceilalţi elevi au fost mutaţi de către părinţi la alte şcoli din oraș, iar ultimii cinci s-au transferat la începutul lunii aprilie. În ciuda numeroaselor reclamații și transferări, învățătoarea clasei respective spune că „nu a agresat absolut niciun copil, iar acuzaţiile trebuiesc demonstrate”.

Mai multe anchete sunt în desfășurare 

Conducerea Colegiului Al. I Cuza, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția pentru Protecția Copilului și Poliția Galați au început anchete în acest caz.

„La nivelul şcolii au fost depuse două sesizări în scris la începutul lunii aprilie. S-a constituit o comisie de cercetare disciplinară. Reprezentanții Comisiei au discutat cu doamna învățătoare și părinții copiilor implicați. Părinții reclamă comportamentul doamnei învăţătoare şi solicită imperios schimbarea acesteia de la clasă. Le-am spus că, potrivit prevederilor legale, un angajat poate fi sancționat doar după ce se îndeplinesc niște demersuri. Adică se face o cercetare, se audiază ambele părți. (…) Părinții au reclamat agresiune emoţională, cred, şi agresiune fizică”, a declarat Pamfilia Dumitraşcu, directorul Colegiului Al. I. Cuza. 

Reclamațiile au ajuns și la Inspectoratul Școlar Județean. „La școala respectivă se desfășoară o anchetă de către comisia de disciplină a școlii. Acuzaţiile sunt de un limbaj anormal pentru un cadru didactic. Am înţeles că vorbea destul de urât şi cred că şi uşoare agresiuni fizice, din ce am discutat cu conducerea şcolii. Sesizările urmează a fi cercetate. Mai mulţi părinţi şi-au mutat copiii din acea clasă. Sigur, școala trebuie să păstreze un cadru de legalitate și să constituie această comisie de anchetă. Vom desășura și noi o anchetă, în care vor participa doi inspectori”, a precizat Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Galaţi. 

Copiii participă la ședinţe de consiliere psihologică

Părinții au depus plângere la Protecția Copilului și participă, împreună cu copiii, la şedinţe de consiliere psihologică. 

„Un părinte a sesizat un abuz asupra copiilor la nivelul clasei invocând alţi opt părinţi care pot susţine cele prezentate. Toţi cei nouă părinţi au fost invitaţi la sediul DGASPC să participe la şedinţe de consiliere psihologică, iar patru din familii deja participă”, susține Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Galaţi. 

Polițiștii s-a autosesizat în acest și fac verificări cu privire la „situația tensionată existentă în cadrul unui grup de părinți ai elevilor de la clasa a II-a de la o unitate de învățământ din municipiul Galați și un cadru didactic“. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite