Revoltător. Un elev de 12 ani din Argeș a fost bătut și umilit zile în șir de mai multe colege pentru că a refuzat să aibă o relație amoroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii argeșeni au deschis o anchetă după cu un băiețel de doar 12 ani de la o școală din orașul Costești a fost agresat zile în șir pe stradă și la școală de mai multe colege.

Poliția Argeș a deschis o anchetă FOTO arhiva Adevărul
Poliția Argeș a deschis o anchetă FOTO arhiva Adevărul

Fetele care l-au agresat pe elev sunt colege de clasă cu acesta. Revoltător este faptul că o parte dintre agresiuni au fost filmate și publicate pe rețelele sociale, devenind virale la scurt timp și strângând mii de reacții și comentarii.

Băiețelul agresat este elev în clasa a V-a și conform mai multor surse judiciare ar fi fost bătut constant de către una dintre colege pentru că ar fi refuzat să aibă o relație amoroasă cu aceasta. Elevul a fost umilit inclusiv în incinta școlii din Costești, fiind pus inclusiv să stea în genunchi în toaleta fetelor.

În seara zilei de 6 aprilie a.c., în urma apariției mai multor imagini pe o rețea de socializare, imagini în care băiatul era agresat, mama minorului s-a prezentat la sediul Poliției Costești, unde a formulat plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

„Urmare a sesizării, în dimineața zilei de 07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, împreună cu polițiștii Biroului Siguranța Școlară, s-au deplasat la unitatea de învățământ unde cei în cauză sunt elevi, pentru identificarea tuturor celor implicați. În continuare, de desfășoară verificări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun. Totodată, în cauză vor fi sesizați și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului”, au precizat pentru ”Adevărul” reprezentanții IPJ Argeș.

Polițiștii recomandă minorilor și adulților deopotrivă, ca, în situația în care asistă la un astfel de comportament din partea minorilor, să sesizeze faptele și să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

„O deosebită importanță o are atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte. Dobândirea calității de complice, instigator sau coautor, în procesul penal, şi astfel atragerea răspunderii penale, este o limită pe care tinerii în special, o pot depăşi cu destulă uşurinţă atunci când asistă cu pasivitate la faptele săvârşire cu violenţă”, adaugă reprezentanții Poliției Argeș.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite