39 de percheziții în trei județe în mai multe dosare de evaziune fiscală. Ce au găsit polițiștii la locuințele suspecților

0
Publicat:

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Galați au efectuat zeci de percheziții la sediile sociale şi punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile reprezentanţilor legali ai acestora.

Polițiștii gălățeni au efectuat 39 de percheziții FOTO arhiva Adevărul
Polițiștii gălățeni au efectuat 39 de percheziții FOTO arhiva Adevărul

Ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare (22 în judeţul Galaţi, 12 în judeţul Iaşi şi 5 în municipiul Bucureşti), la sediile sociale şi punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile reprezentanţilor legali ai acestora.

Perchezițiile au fost efectuate pe 16 noiembrie în şase dosare penale, ce au ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală.

„Acţiunea a avut ca scop identificarea şi ridicarea actelor contabile, actelor extracontabile şi a sistemelor informatice necesare dovedirii activităţii infracţionale sesizate. De asemenea, s-a vizat identificarea şi ridicarea sumelor de bani şi a bunurilor mobile de valoare, în vederea instituirii măsurilor asigurătorii, pentru a garanta repararea pagubelor cauzate bugetului de stat”, au transmis anchetatorii.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate: 2.207,78 grame de bijuterii din aur, sumele de 163.380 lei şi 14.520 euro, 3 laptopuri, telefoane mobile, medii de stocare, documente contabile, documente extracontabile, precum şi documente referitoare la autoturisme de lux.

Cu privire la sumele de bani, bunurile ridicate şi autoturisme, urmează să se dispună instituirea măsurilor asigurătorii. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite infracţiunile şi stabilirii răspunderii penale a persoanelor implicate.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite