Percheziții la un director din Ministerul Investițiilor, acuzat că a luat mită. Reacția MIPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupție efectuează vineri diminerață percheziții la domiciliul unui director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, acuzat de luare de mită.

Anchetatori care au ridicat documente în urma unei percheziții
Procurorii au efectuat vineri percheziții la domiciliul unui director din MIPE

UPDATE: Ministerul Investițiilor a anunțat vineri dimineață că directorul vizat a fost schimbat din funcție:
„Angajatul ministerului vizat de acheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcție. Luăm toate măsurile pentru buna continuare a activității, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”
.

Știrea inițială:

Un director din MIPE este acuzat că lua mită de la două persoane pe care le ar fi ajutat să se angajeze, furnizându-le subiectele pentru examen. În schimbul acestui „favor”, oficialul ar fi pretins și primit din partea acestora o treime din salariu, susțin surse avizate.

Potrivit acestora, vineri dimineața procurorii au efectuat percheziții la domiciliul directorului din cadrul MIPE, unde ar fi găsit 174.000 de lei, 10.000 de dolari și 11.000 de euro.

Acuzațiile sunt de luare de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis următoarea precizare de presă:

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, facem următoarele precizări:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate.

Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite