Ziua Europeană a Siguranţei Rutiere, marcată astăzi la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii asigură fluenţa traficului
Poliţiştii asigură fluenţa traficului

În incinta parcarii Promenada Mall din Focsani, între orele 09.00-11.00 sunt asteptati în special tinerii care doresc sa se implice activ în creşterea gradului de siguranta în trafic.

La data de 25.07.2012 se va desfasura editia din acest an a „Zilei Europene a Sigurantei Rutiere", zi care a fost initiata de Comisia Europeana in anul 2007.

Editia din acest an va fi marcata la nivelul Comisiei Europene printr-o Conferinta care se va desfasura la Nicosia, in Cipru, sub deviza "Participarea activa a tinerilor la actiuni care vizeaza siguranta rutiera".

La nivel national aceasta zi va fi marcata printr-o actiune dedicata sigurantei rutiere in orase - proiect destinat cresterii sigurantei rutiere, tinand cont de:
- importanta problematicii privind siguranta rutiera, in contextul eforturilor pentru indeplinirea obiectivului european asumat si de Romania, de reducere cu 50 % a mortalitatii rutiere in perioada 2011-2020.
- necesitatea imbunatatirii comportamentului rutier al participantilor la trafic, prin dezvoltarea activitatii de prevenire, axate pe informarea si responsabilizarea individului.
- importanta imbunanatirii si modernizarii infrastructurii, prin implementarea masurilor/amenajarilor de siguranta, mai ales in intravilanul localitatilor.
- vulnerabilitatea crescuta a unor categorii de utilizatori ai drumului public (pietoni si utilizatori ai vehiculelor cu doua roti.)

In acest context la nivelul judetului Vrancea va fi organizat un stand in incinta parcarii Promenada Mall din Focsani, intre orele 09.00-11.00, unde sunt asteptati in special tinerii care doresc sa se implice activ in cresterea gradului de siguranta in trafic.

Actiunea va continua in trafic in intervalul orar 11.00 - 12.30, ocazie cu care conducatorii auto vor fi informati cu privire la problematica accidentelor rutiere inregistrate si masuri de prevenire ale acestora.
In partea a doua a zilei politistii rutieri ii vor vizita pe tinerii care se pregatesc in vederea obtinerii permisului de conducere in mai multe scoli de soferi.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite