Vrancea a ajuns la rata de recenzare a populaţiei de 100%. Care a fost secretul acestui succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
focsani vazut de sus

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare.

După Botoşani, judeţul Vrancea este al doilea din ţară cu un procentaj maxim de recenzare a populaţiei.

Vorbim de îndeplinirea procentului estimat de Institutul naţional de Statistică, care a apreciat la 310.000 populaţia judeţului, în scădere faţă de recensământul din 2011, când totalul locuitorilor a fost de 323.000.

Directorul Institutul Judeţean de Statistică Vrancea spune încă că cifra va fi depăşită în zilele care au mai rămas de colectare a datelor de la populaţie, după ce Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare.

În localităţile rurale şi nu numai trăiesc foarte mulţi cetăţeni străini, fără CNP, cei mai mulţi căsătoriţi cu românce şi trebuie recenzaţi şi ei, la fel cum trebuie recenzaţi şi copiii români născuţi în străinătate şi nu au acte de România.

Directorul de la Direcţia Judeţeană de Statistică Vrancea spune că succesul campaniei de recenzare din judeţ, prin acest procent maxim, se datorează echipei de implementare.

„Am avut o echipă foarte bună la Unitatea de Implementare a Recensământului. Au fost 70 de candidaţi pe 6 locuri şi au fost ocupate 5. Au fost tot felul de intervenţii şi recomandări de oameni care să facă parte din această echipă şi nu am ţinut cont de ele iar echipa selectată şi-a făcut treaba ireproşabil. Pe lângă acest lucru, în toate comunele am trimis recenzorii de trei ori pentru a identifica persoanele rămase nerecenzate”, ne-a declarat Vasile Apostu Croitoru, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică.

Din informaţii obţinute pe surse, cea mai dramatică scădere a populaţiei de va înregistra în municipiul Focşani, unde cifrele actuale arată că populaţia nu va ajunge la 60.000 de locuitori, faţă de aproape 80.000 la vechiul recensământ.

Dacă situaţia va fi confirmată, impactul va fi unul major pentru oraş, în sensul că va avea mai puţine fonduri la dispoziţie necesare dezvoltării, ştiindu-se că fondurile vor fi distribuite în raport de populaţie.

Vă mai recomandăm:

Recensământ prelungit. Riscă vreo amendă cei care s-au autorecenzat greşit?

Recensământ 2022. Cum putem şti dacă ne-am autorecenzat corect, cum îi recunoaştem pe recenzori

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite