Transformare radicală cu bani europeni a Secţiei TBC din Focşani. Acum doi ani era o clădire insalubră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia de Pneumoftiziologie Focşani
Secţia de Pneumoftiziologie Focşani

Secţia Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani a fost reabilitată de Consiliul Judeţean Vrancea printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani a fost reabilitată în cadrul unui proiect derulat cu bani europeni, circa 7,9 milioane lei.

Cu ajutorul acestor bani clădirea a fost reabilitată termic, s-a schimbat instalaţia electrică şi cea de încălzire şi s-au pus  pompe de căldură, care vor asigura din surse regenerabile circa 22 % din consumul de energie al clădirii.

Secţia de pneumoftiziologie este cea mai mare secţie de pneumologie din Vrancea, care va cuprinde 90 de paturi în total, respectiv 60 pentru pacienţi cronici cu tuberculoză şi 30 pacienţi acuţi, în cadrul secţiei fiind trataţi şi pacienţii COVID.

Consiliul Judeţean Vrancea a realizat şi a finanţat lucrări suplimentare, în vederea creşterii utilităţii clădirii, respectiv, montarea unui lift pentru transportul pacienţilor şi al cadrelor medicale, achiziţionarea unei staţii de oxigen pentru 90 de posturi, care va fi instalată începând de săptămâna viitoare (22-28 august 2022) şi amenajarea curţii exterioare.

Până la jumătatea lunii octombrie, pacienţii pot fi mutaţi în noua clădire modernizată, după ce vor fi livrate şi montate dotările corespunzătoare desfăşurării actului medical, respectiv echipamentele medicale noi, paturi şi mobilier.

spital focsani tbc

Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean este o clădire tip bloc de patru etaje şi s-a aflat în ultimii ani de mai multe ori în atenţia opiniei publice, după ce au apărut poze şi filmuleţe care ilustrau condiţiile improprii în care erau spitalizaţi pacienţii.

Practic, saloanele erau insalubre, pline de igrasie, paturile bolnavilor pătate de sânge şi urină. Din cauza frigului din secţie, bolnavii erau nevoiţi să se încălzească cu radiatoare aduse de acasă, iar grupurile sanitare erau infecte.

Clădirea în care se află Secţia TBC a fost dată în folosinţă în anul 1986 şi este cea mai mare secţie din tot spitalul. În cei 35 de ani de funcţionare, nu s-a intervenit deloc la imobil.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Imagini revoltătoare din Secţia TBC a Spitalului de Urgenţă din Focşani

VIDEO După ani de indiferenţă, Secţia TBC a Spitalului „Sf Pantelimon” intră în reabilitare. Modernizarea se face cu bani europeni

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite