Sistem revoluţionar într-un spital din România: brăţări electronice pentru pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăţări electronice la Spitalul din Adjud
Brăţări electronice la Spitalul din Adjud

Pacientul primeşte în momentul în care se internează o brăţară confecţionată din hârtie cerată, rezistentă la apă şi la rupere, cu închizătoare pe bază de adeziv.

Spitalul Municipal Adjud implementează un sistem prin care se pot stoca informaţii despre pacienţi mult mai uşor, sigur şi într-un timp scurt.

Sistemul constă în alocarea fiecărui pacient, la internare, a unei brăţări de identificare pe care este imprimat un cod unic. Pe platforma operată intern, în spatele fiecărui astfel de cod, personalul medical poate regăsi în timp real, cu ajutorul unui dispozitiv de citire, diferite informaţii despre pacienţi: istoric medical, posibile alergii, medicaţie administrată în prezent şi dozarea, detalii referitoare la intervenţii chirurgicale.

De asemenea, sistemul oferă posibilitatea stocării de date actualizate referitoare la trasabilitatea actului medical şi a materialelor sanitare sau tratamentelor folosite pentru fiecare caz în parte.

În plus, având la bază acest cod imprimat pe brăţară, platforma va genera rapoarte pe fiecare cod, reducându-se astfel timpul alocat de personalul medical întocmirii diverselor documentaţii specifice.

Identificarea digitală duce practic la creşterea siguranţei pacientului, eliminarea erorilor umane din actul medical, dar şi la recucerea costurilor.

Sistemul implementat face parte din proiectul de dotari cu echipamente şi aparatură medicală ”Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID-19”, în valoare de 12,2 milioane de lei, semnat pentru finanţare în octombrie 2020.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Spitalul din Adjud va prelua o parte din aparatura medicală a spitalului Mărăşeşti

Autorităţile din Vrancea pregătesc un nou spital pentru bolnavii de COVID-19. Ce cazuri sunt tratate în unitatea sanitară

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite