Unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România şi-a schimbat numele în „Beciul Domnesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interior din crama beciul Domnesc FOTO> Vincon Vrancea
Interior din crama beciul Domnesc FOTO> Vincon Vrancea

Vincon Vrancea este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de vinuri din România, cu o producţie de peste 25 de milioane de litri de vin anual. Odată cu noua denumire, compania îşi propune şi o ridicare a standardelor de calitate.

Vincon Vrancea, unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri din România, şi-a schimbat denumirea, de la 1 august, noua societate numindu-se acum Beciul Domnesc.

Practic, este numele brandului care deţine poziţia de lider de piaţă pe segmentul celor mai apreciate vinuri româneşti.

Potrivit celei care conduce compania încă din anul 1999, Luchi Georgescu, istoria, tradiţia şi calitatea produselor sunt lucrurile care reprezintă cel mai bine firma, iar publicul asociază societate cu produsele noastre cele mai emblematice, vinurile din gama Beciul Domnesc.

„De la 1 august, Beciul Domnesc nu mai este doar un punct pe hartă sau un brand de vin dintr-un portofoliu generos, ci piatra de temelie a companiei şi un simbol al muncii oamenilor, care poartă pecetea priceperii noastre, pe care dorim să o lăsăm moştenire generaţiilor următoare”, spune Luchi Georgescu.

Potrivit acesteia, noua identitate aşează Beciul Domnesc simultan în tradiţie şi contemporan, cu promisiunea că vor fi oferite consumatorilor produse de calitate care să surprindă cât mai bine personalitatea distinctă şi versatilitatea vinului, să fructifice originea însemnată a podgoriilor şi să ii onoreze pe cei care sunt implicaţi zi de zi în procesul de producţie.

Vincon s-a înfijnţat în anul 1949 şi deţine astăzi peste 1.500 de hectare cultivate cu viţă de vie vie în podgorii cu renume precum Coteşti, Odobeşti, Panciu. Compania deţine şi terenuri din podgoria Huşi. Firma produce, în medie, 25 milioane de litri de vin anual.

În portofoliul firmei se află circa 150 de produse, cele mai multe de vin şi vin ars, dar tot acolo se mai produc oţet şi chiar alcool sanitar.

Cele mai cunoscute vinuri sunt Beciul Domnesc, Ambrosio, Casa Vrancea,  7 Păcate, Galbena de Odobeşti, Premiat, Podgoriile Vrancei, acestea provenind atât din soiuri româneşti, cât şi străine.

Compania deţine 11 ferme viticole, treicombinate de condiţionare a vinului şi 10 crame, între care şi Beciul Domnesc.

Vă mai recomandăm:

Patroana  Vincon Vrancea, în topul celor mai bogate femei din România

Vincon spune la revedere afacerilor cu coniacul Milcov

FocşaniPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite